Music

J Balvin biedt excuses aan na beschuldigingen van racisme in offline gehaalde clip

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. J Balvin biedt excuses aan na beschuldigingen van racisme in offline gehaalde clip

J Balvin heeft voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen van seksisme en racisme die hij kreeg op de videoclip van zijn track Perra met Tokischa. De Colombiaanse reggaetonartiest haalde de clip vorige week offline en biedt nu zijn excuses aan.

Tolerantie, liefde en inclusiviteit

"Ik wil sorry zeggen tegen alle mensen die zich beledigd voelen, vooral tegen vrouwen en de zwarte gemeenschap. Dat is niet waar ik voor sta. Ik heb altijd gestaan voor tolerantie, liefde en inclusiviteit", laat J Balvin weten in zijn Instagram Stories.

De Colombiaan legt uit dat hij de videoclip 'uit respect' zelf offline heeft gehaald. "Aangezien er nog steeds veel kritiek op kwam, ben ik nu hier nu om mijn verantwoordelijk te nemen." J Balvin eindigt zijn boodschap met: "Ook mijn excuses voor mijn moeder. Ik probeer elke dag een beter mens te worden. Bedankt voor het luisteren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kritiek

Er kwam de afgelopen weken veel kritiek op de videoclip van Perra. Ook vicepresident Marta Lucía Ramírez van Colombia mengde zich in de discussie en noemde de clip "seksistisch, racistisch, machistisch en haatdragend naar vrouwen".

In de videoclip is onder meer te zien dat zwarte mensen als honden werden uitgebeeld. "In een van de scènes is te zien hoe J Balvin twee aan hun nek geketende zwarte vrouwen aan een lijntje vasthoudt terwijl zij over de grond kruipen als dieren of slaven", schreef Ramírez in een open brief.

Uitleg Tokischa

Tokischa heeft onlangs in Rolling Stone uitleg gegeven over de videoclip. "Als jij, als een creative, een liedje hebt dat over honden gaat, dan ga je die wereld creëren", zegt ze onder meer. Ze biedt haar excuses aan voor de interpretatie, maar voegt er wel aan toe: "Kunst is expressie. Het is de creatie van een wereld." Het nummer is overigens nog steeds, zonder clip, te beluisteren op YouTube.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie