Music

Videoclip J Balvin offline gehaald na beschuldigingen van racisme en seksisme

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Videoclip J Balvin offline gehaald na beschuldigingen van racisme en seksisme

Na veel kritiek is de videoclip van de track Perra van J Balvin en Tokischa offline gehaald van YouTube. Door wat er te zien is in die clip, kregen de artiesten beschuldigingen van seksisme en racisme.

'Haatdragend naar vrouwen'

Het is niet duidelijk of de clip offline is gehaald door YouTube of de artiesten zelf. In de clip is onder andere te zien dat zwarte mensen als honden worden uitgebeeld. Niet alleen op social media ging het los qua kritiek, zelfs de vicepresident van Colombia, Marta Lucía Ramírez, mengde zich in de discussie. Volgens haar is de clip "seksistisch, racistisch, machistisch en haatdragend naar vrouwen". Het nummer is overigens nog steeds, zonder clip, te beluisteren op YouTube.

Quote

Yo soy una perra en calor, 'toy buscando un perro pa' quedarno' pegao' / Ik ben een hitsige teef, die op zoek is naar een hond die aan me vast blijft zitten

J Balvin ft. Tokischa - Perra

Niet te spreken over lyrics

"In een van de scènes is te zien hoe J Balvin twee aan hun nek geketende zwarte vrouwen aan een lijntje vasthoudt terwijl zij over de grond kruipen als dieren of slaven", schreef Ramírez in een open brief die eerder deze maand werd gepubliceerd.

Ook was de vicepresident niet te spreken over de lyrics van de tune. Zo valt er in Perra onder meer te horen: "Ik ben een hitsige teef, die op zoek is naar een hond die aan me vast blijft zitten / Jij bent een hitsige teef, die een hond zoekt om aan vast te blijven zitten." Over die lyrics zegt Ramírez: "Bepaalde uitdrukkingen in de lyrics schenden de rechten van vrouwen, aangezien ze worden vergeleken met dieren die gedomineerd en mishandeld moeten worden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Deal

In de open brief nodigt Ramírez J Balvin openlijk uit om een deal te sluiten om vrouwenrechten en het voorkomen van geweld richting vrouwen te promoten in zijn muziek. Zowel J Balvin als Tokischa hebben nog niet gereageerd op de hele kwestie.

Ster advertentie
Ster advertentie