Music

Meester Jesper heeft de populairste Spotifylijst van Nederland

  1. Newschevron right
  2. Meester Jesper heeft de populairste Spotifylijst van Nederland

Meester Jesper is behalve basisschoolleraar ook een groot muziekliefhebber. In zijn vrije tijd houdt Jesper Hesseling zich bezig met het bijhouden van zijn Spotify-playlist Monthly Hits. De lijst wordt door maar liefst 65.000 mensen gevolgd, wat het de populairste particuliere afspeellijst in Nederland maakt.

Passie

In een interview met NRC vertelt de 32-jarige meester over zijn passie voor muziek. ''Als tiener luisterde ik naar Eminem en Dr. Dre, nu naar Ronnie Flex en Pharrell Williams. Ik heb altijd iets met muziek willen doen, maar ik wist vroeger niet dat mijn kwaliteiten daar lagen. En ik vond onderwijs ook geweldig.''

Lunchpauze

Elke dag is Jesper zeker een uur bezig met het luisteren naar muziek. En iedere nacht van donderdag op vrijdag zit Jesper klaar, omdat Spotify op dat moment veel nieuwe muziek beschikbaar stelt. Op school heeft hij amper tijd om de playlist bij te houden, behalve af en toe in de lunchpauze.

Geloofwaardig

Toch werkt Jesper niet alleen vanuit huis. Hij bezocht al verschillende luistersessies van bijvoorbeeld van Mr. Polska, Boef en Ali B en krijgt ook vaak genoeg concertkaartjes van artiesten als bedankje voor zijn steun en promotie. Toch laat hij zich daar niet door beïnvloeden.

''Het is de kracht van mijn afspeellijst dat ik zelf beslis. Ik moet achter de nummers staan. Anders verlies ik mijn geloofwaardigheid. [...] Ik wil dat mensen mij serieus nemen als ik zeg dat een nummer een hit kan worden.''

geluksKlasje

De lijst maakt hij trouwens niet helemaal alleen. Soms mogen de kinderen uit 7/8 van basisschool de Wegwijzer in Winssen meebeslissen over nieuwe liedjes in de lijst. En ze hebben nog veel meer voordelen: Kids Top 20 is al langs geweest en Boef sprak een boodschap voor de kinderen in. Ook mocht de klas een keer langskomen op het kantoor van Armada Music om met Sunnery James en Ryan Marciano plaatjes te draaien.

Monthly Hits

Iedere maand verandert Jesper de naam van zijn afspeellijst, maar elke dag komt er wel een nieuwe track bij. Er staan telkens ongeveer 70 nummers in de lijst. Check de huidige lijst hieronder:

Ster advertentie
Ster advertentie