Music

Marokkaanse artiesten veroveren Arabische wereld

  1. Newschevron right
  2. Marokkaanse artiesten veroveren Arabische wereld

Waar voorheen de grootste Arabische popsterren vooral uit landen als Egypte en Libanon kwamen zijn het nu steeds vaker Marokkanen die de Arabische hitlijsten aanvoeren. Vorig jaar veroverde voormalig Arab Idol deelnemer Saad Lamjarred het hele Midden Oosten. In vrijwel elk Arabisch land knalde zijn hit lm3allem uit de speakers. De bijbehorende videoclip heeft inmiddels al 315 miljoen views en is daarmee de best bekeken Arabische videoclip ooit.

Ahmed Chawki

Naast Saad Lamjarred gaan ook andere Marokkaanse artiesten erg hard nu. Kijken we bijvoorbeeld naar de FunX Arab Chart dan zien we dat Ahmed Chawki al weken op nummer 1 staat met Tsunami, een track die geproduceerd is door RedOne. De videoclip heeft inmiddels al bijna 20 miljoen views.

Abd El Fattah Grini goes Bollywood

In de Arab chart zien we ook Abd El Fattah Grini terug. Hij heeft de Arabische titelsong opgenomen voor de Bollywood film Jabara Fan met o.a. Shahrukh Khan in de hoofdrol. In veel Arabische charts staat hij inmiddels op #1.

Nog meer mocro flavour

Kortom, Marokkaanse artiesten timmeren momenteel lekker aan de weg. Hieronder vind je een selectie van nog een paar recente Marokkaanse hits.

Hatim Ammor - Alawal

Fnaïre - Chayeb

Barbapappa - Aji Yallah

Jamila El Badaoui - Blach Blach

Asma Lmnawar - Mashi Rojoula

Amine Aminux - Machi Bhalhom

Ster advertentie
Ster advertentie