Music

Snoop Dogg ontvangt ster op Hollywood Walk of Fame en bedankt zichzelf

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Snoop Dogg ontvangt ster op Hollywood Walk of Fame en bedankt zichzelf

Als je aan Snoop Dogg denkt, komt het woord 'legendarisch' waarschijnlijk als eerst in je op. De rapper is al ruim 27 jaar in de game en het lijkt nog lang niet over te zijn. Gisteren kreeg Snoop zijn ster op de Hollywood Walk of Fame, die hij met open armen - en de befaamde cripwalk - ontving.

speech

Voor Snoop Dogg begon het allemaal in 1991 toen hij nog maar twintig jaar was. Met tracks als Gin & Juice, Who Am I (What's My Name) en Murder Was The Case werd de rapper al snel één van de grootste namen van het zogenaamde gangsta rap. Dat succes heeft hij onder andere te danken aan Dr. Dre, die hij tijdens zijn ontvangstspeech uitbundig bedankte.

"Dr. Dre geloofde in mij toen ik nog niks was en dat zeg ik omdat ik nog niet wist wat ik wilde. Toen Dr. Dre me een kans gaf, zag hij me niet als iemand die minder was. Hij zag me als een gelijke en sindsdien zijn we nog steeds broers. Als je als nieuwe artiest in de game komt, is het makkelijk voor de sterren om op je neer te kijken, maar hij deed dat juist niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

zichzelf bedanken

Naast zijn familie, Dr. Dre en Quincy Jones had Snoop nog mooie woorden voor iemand anders die er altijd was: hij zelf. "Ik wil mezelf bedanken voor het geloven in mij. Ik wil mezelf bedanken voor al het harde werk en ik wil mezelf ook bedanken voor het nooit opgeven." En hij zou Snoop Dogg natuurlijk niet zijn als hij zijn speech niet afsloot met lekker kleurrijke taalgebruik:

"Snoop Dogg, you're a bad motherfucker!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Check hieronder nog acht legendarische momenten uit Snoop Doggs carrière.

Ster advertentie
Ster advertentie