Music

VIDEO: I Am Aisha over ergste vrouwonvriendelijke ervaring ooit

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: I Am Aisha over ergste vrouwonvriendelijke ervaring ooit

Seksisme is overal en I Am Aisha weet er alles van. Zij werkt in een deel van de muziekindustrie dat gedomineerd wordt door mannen. Voor de camera's van Kwesties vertelt ze over haar meest vrouwonvriendelijke ervaringen in de scene.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bitches en hoes

Aisha keurt de videoclips met 'bitches' en 'hoes' niet goed, maar kan er wel begrip voor opbrengen: "Seks verkoopt gewoon in de muziekwereld, dus mannen willen graag sexy vrouwen om zich heen omdat dat meer views oplevert." Het is volgens Aisha daarom ook niet vreemd dat de self-empowerment van vrouwen in de hiphopscene langzaam verloopt.

Vrouwonvriendelijk

I Am Aisha is nu één van de succesvolste vrouwelijke hiphopartiesten van Nederland, maar werd in een ver verleden, nog vóór het tekenen van een contract, al geconfronteerd met een vrouwonvriendelijke ervaring: "Ik kan me nog heel goed herinneren dat toen ik een van mijn eerste contracten kreeg en ik wat vragen had, er tegen mij werd gezegd: Maak je niet druk om de kleine letters. Met dit voorschot kun jij lippenstift, nagellak en studiospulletjes kopen. Ik heb dat contract natuurlijk nooit getekend!"

Wees jezelf

I Am Aisha adviseert andere vrouwelijke artiesten vooral om zichzelf te zijn en te blijven. Aisha doet wat ze wil, draagt wat ze wil en zorgt ervoor dat niemand over haar grenzen gaat. Op die manier hoopt ze andere meiden te motiveren: "Er breken ook meiden door die echt kunnen rappen. Dan wil ik nu niet meer horen dat rappen voor mannen is en vrouwen in de keuken horen. Daar moeten we echt vanaf. Het is 2017, hou op!"

Seksisme in Nederland

Meer weten? Check zondagavond 14 mei om 20.00 uur Kwesties op NPO Radio 1 voor een debat over seksisme in Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie