Music

BeatsByArthur: deze 72-jarige opa gaat viral met zijn trapbeats

  1. Newschevron right
  2. BeatsByArthur: deze 72-jarige opa gaat viral met zijn trapbeats

De 72 jarige Arthur DuBois uit Chicago bewijst dat je nooit te oud bent om wat nieuws te leren. Een aantal jaar geleden ontdekte hij zijn liefde voor trapmuziek en besloot hij zichzelf aan te leren hoe je beats kan maken. Zijn trapbeats gaan nu viral.

Liefde voor muziek

Hoewel Arthur altijd al van muziek hield, had hij nooit de behoefte om er iets mee te doen. tot hij een paar jaar geleden trap ontdekte en verliefd werd op het muziekgenre. Hij begon te experimenteren met het maken van trapbeats. Hij leerde zijn skills door zich in te lezen en downloadde programma's als Pro Tools en Mixcraft. "Ik was er een beetje mee aan het klooien, maar het ging niet zo goed," vertelt de opa aan BuzzFeed News.

Feedback

Na jaren van oefenen en het maken van beats voor de lol, verzamelde hij eindelijk de moed om eens naar een professionele producer te stappen. Hij besloot daarom vorige week om bij een nabij gelegen studio naar binnen te lopen met de vraag of hij feedback op zijn muziek kon krijgen. Daar ontmoette hij de 32-jarige producer Andre "Add-2" Daniels. En hij was compleet verrast met de komst van de 72-jarige man.

"Ik zei hem in eerste instantie dat het een studio voor de jeugd was, maar dat ik hem wel met iemand anders in contact kon brengen," vertelt Andre aan BuzzFeed News. De oprechtheid in de stem van Arthur overtuigde Andre om toch eens te luisteren. "Toen ik het hoorde, kon ik mijn oren niet geloven. Je verwacht nooit dat zo'n man deze stijl muziek zou maken, er goed in zou zijn en het genre zou waarderen. De meeste ouderen beschouwen dit niet eens als muziek."

Online reacties

Nadat Andre een video van Arthurs muziek online had gegooid, kwamen er alleen maar enthousiaste reacties. Mensen waren niet alleen onder de indruk van Arthurs skills, maar ook van het feit dat hij zo op de hoogte is van de laatste muziektrends. Toen Andre de positieve reacties aan Arthur liet lezen, werd de oude beatmaker - die niet bekend was met social media - emotioneel. "Het bracht me van mijn stuk... Ik had dit allemaal niet verwacht," vertelt Arthur.

Inmiddels zit Arthur zelf ook op Twitter en Instagram onder de naam @BeatsByArthur. Daar zal hij meer laten horen van zijn muziek. "Het is nooit te laat om je dromen achterna te gaan," aldus Arthur.

"Muziek brengt ons tot leven en muziek brengt verschillende generaties bij elkaar."

Ster advertentie
Ster advertentie