Music

Lil Nas X ontvangt bakken met kritiek na J Christ-track: "Je bent een schande"

foto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. Lil Nas X ontvangt bakken met kritiek na J Christ-track: "Je bent een schande"

Lil Nas X heeft na meer dan een jaar een nieuw nummer uitgebracht en daar is niet iedereen even blij mee. In de video van zijn nieuwste release J Christ is de artiest namelijk te zien terwijl hij aan een kruis vastzit. De videoclip wordt bestempeld als respectloos en ontvangt bakken met kritiek.

Negatieve reacties

Lil Nas X heeft vandaag zijn nieuwste nummer en bijpassende videoclip J Christ uitgebracht. Hier heeft hij binnen de kortste keren al veel negatieve reacties op ontvangen. In de clip verwijst Lil Nas X naar zichzelf als Jezus. Iets waar veel gelovigen negatief op hebben gereageerd. Zo zegt de bekende streamer Kai Cenat dat zowel het nummer als de videoclip ontzettend respectloos zijn. Veel X-gebruikers zijn het met Cenat eens en schrijven dingen als: “We luisteren niet", "Je bent een schande voor de samenleving" en "Stel je voor dat je elke keer op zoek gaat naar negativiteit om relevant te blijven".

De artiest zegt zelf dat hij de beelden, waarin hij te zien is aan een kruis, niet respectloos bedoelde naar zijn christelijke fans. "Het beeld van Jezus wordt door de hele geschiedenis heen gebruikt als kunst door mensen over de hele wereld", schrijft hij op X. "Ik maak geen grapjes over onzin. Jullie moeten gewoon stoppen met het gatekeepen van een religie die bestond voordat wij allemaal waren geboren." Eerder liet hij ook weten dat hij het nummer voor Jezus had gemaakt. "Mijn nieuwe single is opgedragen aan de man die de grootste comeback aller tijden maakte!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanloop van het nummer

In de aanloop van zijn nieuwe nummer zette de artiest zijn fans al op een verkeerd spoor. Zo deelde Lil Nas X in december kleine snippets en huurde hij verschillende Amerikaanse billboard om teksten te weergeven zoals "Lil Nas X, het is niet te laat om gered te worden". Hiermee verwijst de artiest naar de vele reacties dat hij satanistische muziek maakt. Daarnaast had hij ook het domein opgekocht van de website savenasx.com. Vele fans dachten daarom dat de artiest zich afzette tegen zijn eerdere uitlatingen en bekeerd was tot het christendom.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie