Music

Drake verslaat 32 jaar oud record van Michael Jackson met 13 AMA-nominaties

  1. Newschevron right
  2. Drake verslaat 32 jaar oud record van Michael Jackson met 13 AMA-nominaties

De nominaties van de American Music Awards zijn bekendgemaakt. Drake heeft een recordaantal nominaties in de wacht gesleept. Hij verslaat daarmee het record van Michael Jackson. In 1984 werd The King of Pop elf keer genomineerd.

13 nominaties

Drizzy is genomineerd voor 'Artist of the Year', 'Video of the Year', 'Favorite Artist: Rap/Hip-Hop', 'Favorite Male Artist: Pop/Rock', 'Favorite Song: Pop/Rock', 'Favorite Song: Rap/Hip-Hop', 'Favorite Album: Pop/Rock', twee keer voor 'Favorite Album: Rap/Hip-Hop', twee keer voor 'Collaboration of the Year' en twee keer voor 'Favorite Song: Soul/R&B'.

26 awards

Michael Jackson is nog steeds recordhouder van het aantal gewonnen American Music Awards en mocht 26 prijzen in ontvangst nemen. Het zal nog wel even duren voordat Drake dit record zal verslaan. Hij is negen keer genomineerd in de afgelopen vijf jaar, maar hij won nog nooit eerder een award.

EMA's

De AMA's zullen op 20 november plaatsvinden in Los Angeles. De grote vraag is natuurlijk of Drake ook naar Rotterdam zal komen voor de EMA's. Hier werd hij ''slechts'' voor drie categorie├źn genomineerd. De EMA's vinden op 6 november plaats in Rotterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie