Up 2 Date

Michael Jackson had dikke schuld van 500 miljoen dollar toen hij overleed

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Michael Jackson had dikke schuld van 500 miljoen dollar toen hij overleed

Michael Jackson had zo'n 500 miljoen dollar aan schulden toen hij in juni 2009 overleed. Dit zeggen Amerikaanse media zoals Us Weekly, Entertainment Weekly en People, die dit baseren op juridische documenten.

Uitdagende omstandigheden

Uit de documenten blijkt dat de executeurs, de mensen die de erfenis van Michael Jackson moesten regelen, maandag hebben gevraagd of advocaten betaald kunnen worden voor werk dat zij tussen juli en december 2018 hebben gedaan. De advocaten hielpen de executeurs met meerdere rechtszaken die tegen de zanger liepen. Volgens de mensen die de erfenis moesten regelen, hebben ze te maken gehad met 'uitdagende omstandigheden'.

500 miljoen dollar aan schulden

Die uitdagende omstandigheden hebben vooral te maken met de hoge schulden die Michael Jackson heeft nagelaten. Toen hij overleed, had hij een schuld openstaan van 500 miljoen dollar. Een deel van de schulden had ook nog eens een hele hoge rente. Daarnaast had Jackson veel geld uitgegeven aan voorbereidingen van zijn concerttour This Is It. Omdat hij net voor de start van de tour stierf, was hij de organisatie al tientallen miljoenen dollars verschuldigd.

Geen erfenis

En dat is niet alles: in mei kwam al naar buiten dat de kinderen en moeder van Jackson voorlopig geen geld zien uit zijn erfenis. Dat heeft allemaal te maken met een juridisch conflict. De Amerikaanse belastingdienst zei een paar jaar geleden dat de familie van de zanger nog zo'n 700 miljoen dollar aan belasting en boetes moet betalen. Zijn familie was het er niet mee eens, ging in beroep en won de zaak in 2021. Toch zijn er nog altijd geen duidelijke afspraken gemaakt, waardoor het nog onduidelijk is hoeveel geld ze krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie