Music

Eenmans-video van Ismo is door YouTube verwijderd

foto: YouTube: Ismo Music
  1. Newschevron right
  2. Eenmans-video van Ismo is door YouTube verwijderd

Ismo dropte begin 2014 zijn eerste officiële videoclip Eenmans. Na het uitbrengen ontstond er veel commotie rondom de rapper uit Breda. De bars ''flikkers geef ik geen hand'' en ''ik haat die fucking joden nog veel meer dan de nazi's'' leidde zelfs tot aangiftes op grond van belediging en discriminatie. Na een heel proces heeft YouTube na 4,5 jaar de video verwijderd. Deze was gemarkeerd voor beoordeling en zij vinden dat de video niet aan hun richtlijnen voldoet.

Het gerechtshof

Ismo verscheen voor de beledigende lines in 2016 voor de rechter, maar werd vrijgesproken. Als oordeel kwam naar voren dat hij gehandeld heeft binnen de lijnen van de vrijheid van meningsuiting en artistieke vrijheid. Toch is hij vorig jaar, in 2017, veroordeeld door het gerechtshof. Ismo werd toen verteld om de clip te verwijderen en een boete van 1500 euro te betalen.

#EENMANS 4.0?

Om de buitenwereld de beledigingen in Eenmans te doen vergeten, bracht hij meerdere versies van de track uit. In 2015 was #Eenmans 2.0 onderdeel van zijn EP De Waarheid. Twee jaar later kwam hij met een derde variant (#Eenmans 3.0) op zijn EP De Waarheid 2. Ismo is bezig met zijn nieuwe album en op zijn IsmoMusicStudio's-pagina op Instagram wordt er aangegeven dat er misschien wel een nieuwe (vierde) versie aan zou kunnen komen...

Ster advertentie
Ster advertentie