FunX Amsterdam

Het Openbaar Ministerie verzwaart beschuldiging tegen omstreden 'Eenmans' rapper Ismo

  1. Newschevron right
  2. Het Openbaar Ministerie verzwaart beschuldiging tegen omstreden 'Eenmans' rapper Ismo

De omstreden rapper Ismo (Ismail Houllich) stond vanmorgen voor de rechter, vanwege de aanstootgevende lyrics uit zijn eerste single Eenmans. De rechtszaak, die om 09.00 uur begon, is uitgesteld. Het Openbaar Ministerie heeft de tenlastelegging, ofwel beschuldiging, uitgebreid en verzwaard. Dat is het laatste nieuws dat Volkskrant-journaliste Wil Thijssen twitterde over de zaak. Het OM bestempelt de teksten van Ismo als discriminatie. Wanneer de zitting wordt vervolgd, is nog onbekend.

"Ik haat die fucking joden nog wel meer dan de nazi's"

"Flikkers geef ik geen hand"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gisteren sprak Natasja in Jouw Stad met advocaat Khalid Kasem, die overigens niet de verdediging van de rapper doet. Hij kon wel uitleggen hoe de straf van Ismo zou kunnen uitpakken. "De vrijheid van meningsuiting is niet onbeperkt."

Ophef om niks?

In een eerder interview met FunX legde Ismo uit, dat hij helemaal niet letterlijk bedoelt wat hij rapt. Hij begrijpt de ophef over deze track dan ook niet. Voor hem zijn flikkers namelijk geen homo's, maar huichelaars. Daarnaast heeft hij het naar eigen zeggen ook niet over alle Joden. "Ik heb het niet over alle Joden, want in mijn clip staat letterlijk ook een Jood naast mij."

Straatreacties

Reporter Ouassima zocht uit hoe jonge Amsterdammers over de Eenmans-lyrics denken.

"Ik vind dat hij gewoon alles mag rappen. Wie het ermee eens is, zingt mee. Zo niet, dan luister je niet."

"Ik vind best wel dat hij haat zaait en mensen oproept om foute dingen te doen. Ik vind dat hij zo z'n lesje moet leren door voor de rechter te komen. Daarmee zegt ik niet dat hij nooit meer mag rappen."

Vorige week heeft Ismo zijn nieuwst video Geen Partij uitgebracht.

Ster advertentie
Ster advertentie