Music

Forbes maakt top vijf meest verdienende hiphopartiesten bekend

foto: Screenshot video Forbes
  1. Newschevron right
  2. Forbes maakt top vijf meest verdienende hiphopartiesten bekend

Altijd al willen weten hoeveel de grote hiphopartiesten eigenlijk verdienen? Ieder jaar brengt Forbes een lijst uit van de twintig meest verdienende hiphopartiesten. In de lijst verschijnen dit jaar een aantal nieuwkomers, zoals bijvoorbeeld Chance the Rapper en Lil Yachty. Één ding is zeker: de artiesten zitten er deze winter weer warmpjes bij.

5. chance the rapper

Deze nieuwkomer stormt meteen de top vijf van de lijst binnen. Met een verdiend vermogen van zo'n 27 miljoen euro staat hij op plek vijf. Opmerkelijk is dat de 24-jarige artiest nog nooit een echt album heeft uitgebracht. Zijn muziek is alleen te beluisteren via streamingdiensten. Hij verdient het meeste geld door optredens op grote festivals en uitverkochte arena's. Ook heeft de artiest diverse sponsordeals met onder andere Apple en Kit Kat.

4. Dr. Dre

Op nummer vier staat de wereldberoemde Dr. Dre, met een verdiend vermogen van bijna 30 miljoen euro. De artiest en producer heeft natuurlijk veel bekende tracks geproduceerd, waar hij nog steeds veel geld voor krijgt. Dankzij het verkopen van zijn merk Beats aan Apple, verdiende Dr. Dre in één keer 500 miljoen dollar. Hiermee werd hij in 2014 in één klap de meest verdienende artiest in één jaar. Nog steeds betaalt Apple Dr. Dre voor zijn verrichte werk.

3. jay-Z

Jay-Z staat met ruim 35 miljoen euro op plek drie in de lijst. Hij tekende onlangs een nieuwe deal met Live Nation voor zo'n 170 miljoen euro. Hierdoor staan er paar grote festivals gepland, waardoor Jay-Z nog wat extra geld zal krijgen.

2. Drake

Het is niet gek dat Drake op plek twee in de lijst van de meest verdienende artiesten staat. De meest gestreamde artiest van het afgelopen jaar heeft een vermogen opgebouwd dankzij zijn tracks. Ook zijn tour, die in bijna elke stad uitverkocht was, leverde Drake veel geld op. Net als Chance heeft de artiest uit Toronto diverse sponsordeals. In totaal verdiende Drake bijna 80 miljoen euro.

1. Diddy

Bovenaan de lijst staat Diddy. Hij kreeg in totaal meer dan 110 miljoen euro op zijn bankrekening overgemaakt. Al die miljoenen werden verdiend door zijn Bad Boy Family Reunion Tour en een deal met Ciroc Vodka. Ook verkocht hij een derde van zijn kledinglijn Sean John voor zo'n 60 miljoen dollar.

Voor de complete top twintig met meest verdienende hiphopartiesten klik HIER.

Ster advertentie
Ster advertentie