• FunX NL
  • - Dance
  • - Slow Jamz
  • FunX Amsterdam 96.1 FM
  • - Arab
  • FunX Den Haag 98.4 FM
  • - Hip Hop
  • FunX Rotterdam 91.8 FM
  • - Reggae
  • FunX Utrecht 96.1 FM
  • - Latin

2Pac is alive! De 7 beste complottheorieën over Tupac Shakur

2Pac is alive! De 7 beste complottheorieën over Tupac Shakur
YouTube: 2PacVEVO

Woensdag 13 september 2017 - 21:07 uur

Het is vandaag eenentwintig jaar geleden dat Tupac Shakur overleed. Een groot verlies voor de hiphop. Zo groot dat veel mensen niet willen geloven dat de legendarische rapper echt dood is. Een veelgehoorde theorie is dat 2Pac nu op Cuba woont. Hij zou zijn eigen dood in scène hebben gezet om een teruggetrokken bestaan te gaan leven met zijn tante. 

Zeven bewijzen

Maar hoe komt het toch dat mensen écht geloven dat hij nog leeft? Theorieën genoeg, maar om het simpel te houden: hierbij zeven (ja serieus - zeven) 'bewijzen' op een rijtje. 

1. Laatste foto

Tupac zou zijn neergeschoten op 7 september 1996. Net voor zijn dood werd er nog een foto van hem gemaakt. Maar de BMW op de foto blijkt niet overeen te komen met de BMW die in het politierapport beschreven staat. Daarnaast staat op de foto de datum van 8 september 1996. Een dag ná de schietpartij. Hoe dan? 

2. Geen moordenaar

De moordenaar is nooit gevonden. Wat wel bekend is, is dat de schutter op Pac schoot vanuit een witte Cadillac. De moord vond twee uur na het gevecht tussen Mike Tyson en Bruce Seldon plaats. Dat niemand de witte Cadillac heeft gespot, lijkt volgens velen haast ondenkbaar. 

3. Dear mama

Zijn moeder sprak in een interview openhartig over het verlies van Tupac. Maar daarin vertelt ze nergens dat hij echt dood is. Ze vertelt dat Tupac moe was van het vechten en dat hij 'ervoor koos om in stilte te vertrekken'. Maar heeft ze het over de dood of over een ondergedoken leven op een onbekende plek?

4. Cannabis

Het lichaam van Tupac zou op 14 september zijn gecremeerd. De dag na zijn dood dus, wat sowieso al veel sneller is dan normaal. Daarbij werd er ook geen autopsie verricht. Suge Knight beweert 3 miljoen dollar te hebben betaald voor de crematie. Degene die hem zou hebben gecremeerd ging de volgende dag met pensioen en verdween vervolgens van de aardbodem.

The Outlawz beweerden even later dat ze de as zouden hebben opgerookt in wat cannabis. Maar in 2014 vertelt Outlawz-lid E.D.I. Mean dat het echter helemaal niet ging om Tupac's as. Van wie was de as dan wel? 

5. Lyrics

In zijn lyrics spreekt 2Pac meermaals over het in scène zetten van zijn dood. In de track Ain't Hard 2 Find opent hij met ''I heard rumors that I died murdered in cold blood, traumatized pictures of me in my final states - you know mama cried. But that was fiction, some coward got the story twisted.'' Dus zijn dood is fictie, volgens de man zelf?

In de track met Richie Rich, Niggaz Done Change rapte hij: ''I’ve been shot and murdered, can’t tell you how it happened word for word but best believe that nigga's gonna get what they deserve.'' Hij leek dus al te weten dat hij dood zou zijn op het moment dat het nummer uit zou komen.Ook in de track Life Goes On rapt hij over zijn eigen begrafenis. 

Al deze verwijzingen naar de dood is iets te toevallig volgens sommige fans. En dat is niet alles. Een week voor zijn dood bracht hij de videoclip uit van I Ain't Mad At Cha. In de clip wordt hij vermoord en neemt hij afscheid van zijn familie, zingend vanuit de hemel.

6. Makaveli

En zijn lyrics zijn niet de enige verwijzingen naar zijn eigen dood. Tupac bracht zijn album The Don Killuminati: The 7 Day Theory onder de naam Makaveli uit. Deze bijnaam was geïnspireerd op Nicollò Machiavelli, een Italiaanse oorlogsstrateeg die zich beschermde tegen de vijand door een tactiek te gebruiken waarbij je doet alsof je dood bent. 

 En mocht je dit nog niet eerder hebben gehoord: als je de letters uit Makaveli door elkaar gooit, krijg je de tekst: Am Alive K. 

7. Zeven

Ja, zeven dus. Dat nummer blijft telkens terugkomen. Tupac werd neergeschoten op 7 september en overleed de zevende dag daarop (13 september). Tupac's album All Eyes on Me werd uitgebracht op 13 februari 1996 en precies zeven maanden later overleed hij. De officiële sterftijd is 4:03 PM (4+3=7) en hij overleed ook nog eens op zijn 25e (2+5=7). Dat hij ook nog eens album maakte over dit nummer, bewijst alleen maar dat hij zijn 'zogenaamde' dood allang had uitgestippeld...

via GIPHY

Bullshit?

Of niet? Genoeg theorieën in ieder geval. Maar echt bewijs? Bwah. Mensen geloven wat ze willen geloven. En elk 'bewijs' wordt met beide handen aangegrepen. Zo stond de wereld even op zijn kop na deze selfie van Tupac. En eerder gingen mensen helemaal los over het feit dat Tupac en Rihanna samen op een foto stonden. Rihanna was nog maar acht toen Tupac overleed. Dus deze foto moet wel écht zijn...

Maar helaas, het bleek al snel te gaan om een gephotoshopte versie van de foto van Yo-Yo en Tupac. 

Het leven van 2pac

Levend of niet, de muziek van Tupac blijft voortbestaan. Benieuwd hoe het leven van Tupac eruit zag? Bekijk hier een korte video met alles wat je moet weten over de legendarische rapper. 

Leeft 2Pac nog?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het FunX nieuws? Stuur dan een WhatsApp'je met FUNX AAN naar 06 22 97 48 23 en meld je aan voor onze updates!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.music.34352-2pac-is-alive-de-7-beste-complottheorieen-over-tupac-shakur"}