Naar homepage
Music

R. Kelly komt ondanks ophef optreden in Nederland

bron: YouTube: RKellyTV
  1. Newschevron right
  2. R. Kelly komt ondanks ophef optreden in Nederland

De ophef rondom R&B-zanger R. Kelly is je vast niet ontgaan. Door de onlangs uitgekomen documentaire Surviving R. Kelly wordt de artiest opnieuw in verband gebracht met het misbruiken van (minderjarige) vrouwen. In de docu doen verschillende slachtoffers van seksueel misbruik hun verhaal. Ondanks alle commotie meldt concertorganisator J-Noah Entertainment dat de artiest dit voorjaar door Europa zal touren. Met deze The King Of R&B-tour zal hij ook naar Nederland afreizen. Op 20 april treed hij op in The Box in Amsterdam.

dochter

De openbare ministeries in de staten Georgia en Illinois hebben naar aanleiding van de documentaire een strafrechtelijk onderzoek naar R. Kelly gestart. Over de uitkomst hiervan is nog niks bekend.

Zijn dochter heeft inmiddels voor het eerst gereageerd. Op haar Instagram Stories deelde Joann Lee Kelly, a.k.a. Buku Abi, een emotioneel bericht: "Het monster waar iedereen het nu over heeft, is mijn vader." Ze vertelde dat ze al heel lang geen contact heeft met haar vader en erg van slag is door alle berichten. Ze wenst de slachtoffers van haar vaders acties veel sterkte toe.

Lady gaga

Verschillende artiesten die in het verleden samenwerkingen hebben gedaan met R. Kelly hebben zich inmiddels uitgesproken. Zo heeft Lady Gaga zelfs haar duet met de artiest, Do What You Want (With My Body), van alle streamingdiensten laten verwijderen. Hiermee wil ze de vrouwen uit de documentaire steunen. De zangeres, zelf slachtoffer van seksueel misbruik, vertelt op haar social media dat ze het nummer maakte in een 'donkere tijd van haar leven'. "Het spijt me, zowel voor mijn slechte oordeel toen ik jong was, als voor het feit dat ik me niet eerder uitsprak". Ook Chance the Rapper verontschuldigde zich.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verjaardag

Robert Sylvester Kelly, zoals de zanger echt heet, vierde eerder deze week zijn 52e verjaardag. Zijn feestje in een nachtclub in Chicago, waar een groot aantal vrouwelijke fans aanwezig was, werd nog even onderbroken door de politie. Een anonieme beller beweerde namelijk een bevelschrift voor zijn arrestatie te hebben. Dit bleek niet het geval. In een filmpje van het feest geeft de zanger een optreden weg en roept hij: "Ik geef geen f*ck om wat er allemaal speelt vanavond".

CRITIX

Ondanks dat R. Kelly (nog) niet veroordeeld is, is er een hoop ophef rondom de artiest ontstaan. Kan je als fan nog wel naar zijn muziek luisteren terwijl je zijn daden afkeurt? Vind jij dat FunX de muziek van R. Kelly nog moet draaien? Aanstaande zondag tussen 17:00 en 19:00 wordt dit besproken bij CritiX en jij kan meepraten!

Ster advertentie
Ster advertentie