Music

Kempi vertelt Rotjoch over zijn tijd in de gevangenis en laat nieuwe tracks horen

  1. Newschevron right
  2. Kempi vertelt Rotjoch over zijn tijd in de gevangenis en laat nieuwe tracks horen

Rotjoch won vorige week de Pop Media Prijs. Daarom nam hij voor twee uurtjes de radiostudio 3voor12 over. Eén van zijn gasten was Kempi. In een emotioneel interview spraken de twee over de muziekindustrie, hoe Kempi zijn gevangenschap heeft ervaren en wat zijn plannen voor de toekomst zijn. Ook liet hij wat van zijn nieuwe muziek horen.

back

De "legend van de Nederlandse hiphop" , zoals Rotjoch hem noemt, is een tijdje weggeweest. Kempi vertelt in het interview dat hij een paar jaren voortvluchtig was en daarna in detentie zat. Maar hij is terug!

"Toen ik in de gevangenis zat, stierf mijn oom aan kanker. Hij was één van mijn grootste fans. Toen besefte ik dat ik moet laten zien wat ik nog in me heb, zodat ik hem trots kan maken."

Moelijke tijd

Kempi vertelt Rotjoch over de struggles waarmee hij moest dealen toen hij beroemd begon te worden.

"Als je in de game komt, krijg je zoveel aandacht. Ik kreeg al die dames. En uiteindelijk maak je daar wel je thuisbasis mee kapot. Ik raakte alles kwijt. Ik raakte in gevecht met mezelf en de faam. Ik heb heel vaak moeten vallen en opstaan. Artiesten kunnen nu naar mij kijken en het beter doen."

Nog steeds heeft Kempi een haat-liefde-relatie met de hiphopscene en muziekindustrie.

"Als je succesvol bent, dan prijzen de media je de hemel in. Maar als je een fout maakt dan maken dezelfde media je ook belachelijk. Ik kom van de straat, ik ben een gevoelsmens en ik hou er niet van als iemand twee gezichten heeft."

muziek

Volgens Kempi ligt er al veel toffe muziek klaar: "open en eerlijke muziek". Hij vindt de rapmuziek van tegenwoordig teveel pop geworden en wil weer terug naar de basis van hiphop. In de gevangenis kwam hij iemand met een gitaar tegen, Jeff. Met hem heeft hij nieuwe muziek gemaakt.

"Uiteindelijk zijn we samen in een dubbelcel gekomen. Daar hebben we avonden lopen jammen doorgebracht en toffe muziek gemaakt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

nieuwe muziek

Kempi liet ook twee nieuwe tracks van hem horen. Hij speelde ze live samen met Jeff op de gitaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

take over

Vorige maand nam Rotjoch ook de Avondshow van FunX over ter ere van het 10-jarige bestaan van 101Barz. Hij kwam niet alleen, maar nam Winne, Feis, Latifah, Jozo en Josylvio mee. Je kunt alles hier terugkijken.

Ster advertentie
Ster advertentie