STER Advertentie
STER Advertentie

Lil Kleine breekt Spotify-record met album 'Jongen van de Straat'

Lil Kleine breekt Spotify-record met album Jongen van de Straat
beeld: FunX

Woensdag 8 april 2020 - 17:03 uur

|

Door:

Eva

Lil Kleine’s nieuwe album Jongen van de Straat dat vorige week uitkwam heeft een Spotify record verbroken. Nog nooit eerder werd een album in Nederland binnen 24 uur zo vaak gestreamd, namelijk ruim 4,6 miljoen keer

Goud gegaan op dag 1

Met het record van Jongen van de Straat verslaat Lil Kleine zijn collega Boef, die in 2017 het record behaalde met zijn album Slaaptekort. Op de dag van de albumrelease van Jongen van de Straat werd al bekend dat het album goud was gegaan. Dit kwam doordat het album al van tevoren te bestellen was. Een dag later domineerde de Amsterdamse rapper de Nederlandse top 10 met 8 tracks en de Nederlandse top 50 met 20 tracks. 

Dankbaar

“Ik ben heel dankbaar voor iedereen die de tijd neemt om het album te luisteren en dat blijft doen. Het voelt goed om niet alleen terug te zijn in de charts, maar ook meteen records te breken met nieuwe muziek waar ik de afgelopen jaren aan heb gewerkt en nu met de wereld heb mogen delen,” vertelt Kleine aan RTL Boulevard.

(Inter)nationale artiesten

Lil Kleine heeft drie jaar aan dit album gewerkt, zo zegt hij op Instagram. Op het album staan 22 tracks, waaronder veel featurings. Een paar artiesten met wie hij op dit album samenwerkt zijn Ronnie Flex, WizKid, Maleek Berry, Josylvio, Frenna en Snelle.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Artiesten spreken zich uit tegen coronabeleid met #ikdoenietmeermee

  • Cardi B geeft duidelijkheid over scheiding: 'Moe van dat f*cking geruzie'

  • 'Kim Kardashian is van plan te scheiden van Kanye West'

  • Hugo de Jonge noemt actie Famke Louise "extra merkwaardige move"

  • Prison Break-acteur Dominic Purcell bevestigt zesde seizoen