Music

Beyoncé over 'Black is King': "2020 heeft de visie en boodschap van de film nog relevanter gemaakt"

  1. Newschevron right
  2. Beyoncé over 'Black is King': "2020 heeft de visie en boodschap van de film nog relevanter gemaakt"

De trailer van Beyoncés nieuwe album Black is King lekte gisteren al uit, maar nu heeft de zangeres hem officieel gedeeld op haar eigen kanaal. Bij de trailer schrijft Beyoncé wat haar inspiratie achter het visuele album en legt ze uit waarom het project nu relevanter dan ooit is.

Betekenis

Beyoncé noemt Black is King haar 'passie project' waaraan ze lange tijd werkte. Het album was eigenlijk bedoeld als vervolg op de soundtrack The Lion King: The Gift, maar het project heeft een veel diepere betekenis gekregen: "Ik had niet gedacht dat mijn harde werk aan deze productie een jaar later een groter doel zou dienen."

2020

"De gebeurtenissen van 2020 hebben de visie en boodschap van de film nog relevanter gemaakt nu mensen over de hele wereld een historische avontuur begaan", schrijft Beyoncé. "Velen van ons willen verandering. Ik denk dat als wij zwarte mensen onze eigen verhalen vertalen, we de as van de wereld kunnen verschuiven en onze ECHTE geschiedenis van generatierijkdom en zielenrijkdom kunnen vertellen die niet in de geschiedenisboeken wordt verteld."

Identiteit

Op Black is King laat Beyoncé elementen van de zwarte geschiedenis en Afrikaanse tradities zien met een moderne twist. Daarnaast gaat het album over wat het betekent om je eigen identiteit te binden en een nalatenschap op te bouwen.

"Ik heb veel tijd gespendeerd aan het ontdekken en opnemen van de lessen van de vorige generatie en de rijke geschiedenis van verschillende Afrikaanse gewoontes." Tijdens dit proces voelde Bey - en de rest van haar team - zich vaak overweldigd. "Maar het was belangrijk om een film te maken met trots en kennis."

Veerkracht

Beyoncé hoopt dat mensen zich na het zien van de film geïnspireerd voelen om door te gaan met het bouwen van een nalatenschap die de wereld op grote manier beïnvloedt. "Ik bid dat iedereen de schoonheid en veerkracht van onze mensen ziet."

Ster advertentie
Ster advertentie