Up 2 Date

Strijdlustige Beyoncé zet zich in voor Breonna Taylor

foto: EPA/Facebook: Breonna Taylor
  1. Newschevron right
  2. Strijdlustige Beyoncé zet zich in voor Breonna Taylor

Beyoncé heeft zich hard gemaakt voor Breonna Taylor. De zangeres wil gerechtheid en dringt erop aan de agenten die haar van het leven beroofden worden veroordeeld.

Huiszoekingsbevel

In maart kwam Breonna om het leven nadat agenten haar in haar eigen huis doodschoten. De agenten hadden een huiszoekingsbevel waarbij ze niet hoefden aan te bellen of aan te kondigen dat ze het appartement zouden binnen treden. Breonna lag op dat moment in bed en werd geraakt door acht kogels.

Agenten niet vervolgd

Breonna was geheel onschuldig en zodoende is ze dan ook uitgegroeid tot een van de vele namen die genoemd wordt tijdens de #BlackLivesMatter-protesten. Inmiddels is er nota bene een wet in Louisville aangenomen, genaamd ‘Breonna’s Law’, die dit soort praktijken in de toekomst verbied, maar nog altijd zijn de agenten verantwoordelijk voor haar dood niet vervolgd. Sterker nog, ze zijn zelfs nog in dienst bij het politiekorps.

Open brief

Onbegrijpelijk, vinden veel mensen, waaronder Beyoncé. In een open brief aan openbaar aanklager Daniel Cameron deelt ze haar ongenoegen. "Drie maanden zijn inmiddels verstreken, maar Breonna's familie wacht nog altijd op gerechtigheid." De 38-jarige somt in haar brief drie punten op, waarvan ze vindt dat de openbaar aanklager zich op moet focussen. Deze bestaan uit: de vervolging van de agenten, openheid over het onderzoek en soortgelijke fatale incidenten. Lees hier de hele brief van Beyoncé.

Ster advertentie
Ster advertentie