Music

Sevn Alias, Hef, Keizer, D-Double, Josylvio en Rotjoch vieren 101Barz jubileum bij DWDD

  1. Newschevron right
  2. Sevn Alias, Hef, Keizer, D-Double, Josylvio en Rotjoch vieren 101Barz jubileum bij DWDD

101Barz bestaat in november tien jaar en Rotjoch vierde dat dinsdagavond met producer Esko en rappers Keizer, Sevn Alias, Hef, D-Double en Josylvio bij De Wereld Draait Door.

Tijdloos concept

Akwasi was de tafelheer van De Wereld Draait Door en vertelde het Nederlandse publiek op prachtige wijze over de invloed van Rotjoch en 101Barz: “Hiphoppend Nederland had er heel anders uitgezien zonder 101Barz. Zelfs nu nog komen er mensen op via 101Barz. Dit is tijdloos en classic.”

Springplank voor Nederlandse hiphop

101Barz is de springplank waar onder andere Ronnie Flex, Broederliefde, Typhoon, Boef, Akwasi, Lijpe, Lil Kleine, Lange Frans en Ali B in het verleden voor legendarische sessies hebben gezorgd, maar dat hoeven we FunX’ers natuurlijk niet uit te leggen.

Rotjoch is God

101Barz was ook voor Akwasi en zijn rapformatie Zwart Licht van grote invloed en de uitspraken die de rapper deed raakten Rotjoch enorm: “101Barz zorgde ervoor dat wij konden optreden. Dat wij een podium kregen. Rotjoch heeft heel veel voor mij betekent. Hij is de pionier hier, een God op zijn eigen level.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

101Barz jubileumtour

Rotjoch vertelde eerder deze week al dat er vijf shows plaats gaan vinden om de verjaardag van 101Barz te vieren. Die vinden plaats in vijf verschillende steden en met vijf verschillende line ups die tot voor de show nog geheim waren. Inmiddels weten we dat Keizer, Hef, Sevn Alias, D-Double en Josylvio er in ieder geval bij zullen zijn. Rotjoch zegt dat het niet alleen bij deze vijf shows blijft. Hij heeft Amsterdam in het vizier en zei ook heel mysterieus dat het niet vijf shows, maar één jaar lang feest is bij 101Barz.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie