Music

Sor wint Edisons in categorie Hiphop én Beste Album

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Sor wint Edisons in categorie Hiphop én Beste Album

Sor mag zichzelf een van de grootste winnaars van de Edison Popprijzen noemen. De veelzijdige artiest won namelijk voor het eerst in de categorie Hiphop én ging naar huis met een Edison voor Beste Album voor de trilogie Bae Doven No.1 / No. 2 / No. 3.

Persoonlijk album

Op Bae Doven combineert Sor, die met gehoorverlies kampt, hiphop met klassieke muziek om zijn persoonlijke verhaal te delen en dat bleek goed in de smaak te vallen bij de vakjury. In de categorie hiphop waren ook Broederliefde (Strandje Aan De Maas) en KA (Recklezz) genomineerd, maar volgens de vakjury was het driedelige project van Sor de beste hiphopplaat van het jaar.

Elf awards uitgereikt

In totaal werden er in tijdens de Edisons in het AFAS Theater in Leusden elf prijzen uitgereikt. De grootste winnaars zijn Maan en Goldband met maar liefst drie Edisons in de categorie Videoclip, Song en Nieuwkomer. Ook sleepten Antoon (Pop) en S10 (Nederlandstalig) een prijs in de wacht.

Belangrijkste muziekprijzen

De Edisons worden gezien als de belangrijkste muziekprijzen van Nederland. Ze worden ieder jaar uitgereikt door een vakjury. Die bestond dit jaar naast voorzitter Wilbert Mutsaers van Spotify uit Hester Carvalho (NRC), Martijn Biemans (Qmusic), Anna Veenstra (Melkweg), Nils Brokerhof (100% NL/SLAM!) en FunX' eigen muzieksamensteller Randall Spann.

Ster advertentie
Ster advertentie