Music

Kendrick Lamar schrijft geschiedenis met winst Pulitzer-prijs

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kendrick Lamar schrijft geschiedenis met winst Pulitzer-prijs

Kendrick Lamar mag zichzelf de eerste rapper noemen die een Pulitzer-prijs gewonnen heeft. Deze prestigieuze prijzen worden jaarlijks uitgereikt in de categorieën journalistiek, literatuur, drama, poëzie, fotografie en muziek. K.Dot won met zijn album Damn de Pulitzer Prize for Music.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bijzondere prestatie

De Pulitzer-prijs voor muziek, die als sinds 1943 wordt uitgereikt, is in al die jaren altijd naar klassieke muziek of jazz gegaan. Het is dus heel bijzonder dat dit jaar de dertigjarige rapper uit Compton de zeer prestigieuze prijs binnen heeft winnen te slepen.

Uitleg

Op de website wordt uitgelegd waarom Kendrick met zijn album Damn. gewonnen heeft. Het album wordt een 'meesterlijke collectie van nummers' genoemd waarop de complexiteit van het moderne Afro-Amerikaanse leven wordt vastgelegd.

goed nieuws

We kunnen wel stellen dat vandaag een goede dag voor alle hiphoplovers is: J. Cole heef bekendgemaakt dat hij deze week nog een nieuw album gaat droppen, Drake laat weten ons ons deze zomer te blessen met nieuwe muziek en King Kendrick wint een Pulitzer-prijs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie