Music

Kom tot rust met Jhené Aiko's nieuwe album 'Chilombo'

foto: Instagram: jheneaiko
  1. Newschevron right
  2. Kom tot rust met Jhené Aiko's nieuwe album 'Chilombo'

Zware week achter de rug? Gun jezelf wat ontspanning en laad jezelf op met het nieuwe album van Jhené Aiko, oftewel de queen of positive energy. Op het zwoele en sprituele r&b-project Chilombo hoor je eerder uitgebrachte tracks zoals None Of Your Concern met ex(?)-lover Big Sean en Happiness Over Everything (H.O.E.) met Future en Miguel, net als nieuwe samenwerkingen met onder anderen Nas, H.E.R. en John Legend.

"Ik ben als een vulkaan en dit album is als een uitbarsting."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Made in Hawaii

Waar ze op haar vorige album Trip vooral verdriet deelde, heeft Jhené naar eigen zeggen op Chilombo haar kracht weer teruggevonden. De boodschap van de tracks is dan ook duidelijk: geen tijd voor bullshit en van jezelf houden is het allerbelangrijkste. De inspiratie daarvoor haalde ze uit de natuur van Hawaii, het geboorte-eiland van haar oma waar alle tracks tot stand zijn gekomen. Chilombo is vernoemd naar Jhené's volledige achternaam, die letterlijk 'wild beest' betekent.

klankschalen en echte instrumenten

Voor de tracks op het album heeft Jhené gebruik gemaakt van klankschalen, die vaak gebruikt worden tijdens meditatiesessies. De zangeres houdt zich namelijk al een tijdje bezig met geluidsheling. In een interview met Billboard zei ze over het album: "Ik hou ervan om verschillende soorten nummers te maken en ik luister naar allerlei verschillende soorten muziek, maar 'Chilombo' heeft sowieso meer akoestische instrumenten om dat ik wilde dat het muziek zou worden die je kan voelen. [...] Iedereen speelde echte instrumenten en die klinken anders dan digitale."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie