Music

Deze rapvideo laat krachtig verhaal zien over huiselijk geweld

  1. Newschevron right
  2. Deze rapvideo laat krachtig verhaal zien over huiselijk geweld

Een recente muziekvideo van de Britse rapper Rapman laat een krachtig verhaal zien over huiselijk geweld. De clip van het nummer Promise duurt ruim negen minuten, maar is eentje om aandachtig te blijven kijken. Hierin zie je namelijk hoe makkelijk het eigenlijk is om slachtoffer te worden van geweld in een relatie.

Loze beloftes

Bijna elke ontmoeting tussen twee mensen die zich tot elkaar aangetrokken voelen, begint leuk. Maar er worden vaak veel loze beloftes gedaan. Een relatie beginnen, is tenslotte veel makkelijker dan het onderhouden ervan. En daar komt nog bij kijken dat het tijd nodig heeft om elkaar echt te leren kennen.

Van kwaad tot erger

De video laat het verhaal zien van een jong stel waarbij alles leuk begint, totdat het meisje zwanger blijkt te zijn. De twee zijn er wel blij mee, maar de jongeman wordt ineens heel bezitterig. "Vanaf de dag dat je zwanger was van mijn kind, ben je mijn bezit." Hier begint zowel de fysieke als mentale mishandeling. De beelden laten zien hoe dat stap voor stap van kwaad tot erger wordt, zonder dat je het als slachtoffer echt beseft...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie