Music

The Weeknd en Rosalía droppen zwoele bachatatune 'La Fama'

foto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. The Weeknd en Rosalía droppen zwoele bachatatune 'La Fama'

The Weeknd gaat weer Spaans! Dat deed hij eerder al op de remix van Hawái met Maluma en nu is de Canadese zanger weer helemaal de latin vibes ingedoken. Dit keer doet hij dat met Rosalía op de zwoele bachatatune La Fama.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevaarlijke minnares

De tune gaat over een minnares, maar niet zomaar eentje. In de videoclip wordt ze door Machete-acteur Danny Trejo voorgesteld: "Ik moet jullie waarschuwen, ze is niet voor iedereen. Ze zal je hart doorboren en je enige obsessie zijn." De gevaarlijke minnares waarop in het nummer wordt gedoeld, is 'la fama', oftewel 'beroemdheid'. Dat is iets waar The Weeknd en Rosalía veel mee te maken hebben als twee wereldberoemde artiesten.

Niets is wat het lijkt

"Ik wilde op mijn eigen manier een bachatanummer schrijven met een klein verhaal over ambitie", legt Rosalía uit over de tune. "Door naar artiesten als Ruben Blades en Aventura te luisteren, is het uiteindelijk een verhaal geworden over een romance met beroemdheid." Aangezien er tal van voorbeelden zijn van artiesten die één hit scoren en vervolgens verdwijnen of die door de druk op het slechte pad geraken, willen de twee artiesten duidelijk maken dat beroemdheid niet altijd is wat het lijkt.

Quote

Es mala amante la fama y no va a quererme de verdad / Es demasia'o traicionera, y como ella viene, se me va / Yo sé que será celosa, yo nunca le confiaré - Beroemdheid is een kwaadaardige minnares en ze zal niet écht van me houden / Ze is verraderlijk, het ene moment is ze hier en het andere moment is ze verdwenen / Ik weet dat ze jaloers zal zijn, ik zal haar nooit vertrouwen

Rosalía ft. The Weeknd - La Fama

'Motomami'

De bachatatune is de eerste single van Rosalía's aanstaande album Motomami, dat begin deze maand werd aangekondigd en volgend jaar uitkomt. Het is overigens niet de eerste keer dat Rosalía en The Weeknd samenwerken. Zo dropten ze vorig jaar nog de remix van Blinding Lights.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie