Music

Nicki Minaj deelt de reden waarom het album van Kanye West niet is uitgekomen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nicki Minaj deelt de reden waarom het album van Kanye West niet is uitgekomen

Ye, de artiest voorheen bekend als Kanye West, zou gister zijn album met Ty Dolla $ign uitbrengen. Vultures, zoals het album moet heten, verscheen echter niet op de beloofde datum en nu laat Nicki Minaj weten waarom.

NEW BODY

Op Instagram Live beantwoordde Nicki Minaj vragen van haar fans en gaf ze wat duidelijkheid over haar standpunt met betrekking tot New Body. Deze was oorspronkelijk gepland voor Ye's geschrapte album uit 2018, Yandhi. Het nummer verscheen ook op de tracklist voor zijn nieuwe samenwerkingsproject met Ty Dolla $ign, maar Nicki heeft duidelijk gemaakt dat het niet de uiteindelijke selectie zal halen, tenminste niet met haar verse erop.

"Met betrekking tot Kanye... die trein is vertrokken, oké?", vertelde ze aan haar fans. "Geen disrespect op welke manier dan ook. Ik heb net een nieuw album uitgebracht. Waarom zou ik dan een nummer uitbrengen dat al drie jaar circuleert? Kom op, jongens."

"IK BEN HET, YE"

Ye heeft publiekelijk contact gezocht met de Pink Friday 2-rapper om te vragen of ze het nummer wil clearen. In een screenshot van een (opvallend groen, erop duidend dat het bericht niet is aangekomen) bericht aan Minaj schreef hij: "Hoi, ik ben het, ye. Mag ik je bellen om 'New Body' op het nieuwe album vrij te geven." Het bericht markeerde de Twitter-comeback van Ye sinds zijn account werd hersteld na het maken van een aantal antisemitische opmerkingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DE BOOT GEMIST

Tijdens een van de luistersessies voor Vultures sprak Ye over de weigering van Nicki om het nummer vrij te geven. "Ik heb dat meisje haar verse drie keer laten herschrijven voor 'Monster'," vertelde hij aan de aanwezigen. "Ik heb haar carrière altijd gesteund. Dus ik weet niet wat het is."

In een interview op radiostation Hot 106 vorig jaar, commenteerde Nicki Minaj wat er met het nummer is gebeurd:

"Laat me je iets vertellen over dat... Ik respecteer iedereen en waar ze in het leven staan, waar ze spiritueel zijn," zei ze. "Als 'New Body' uit was geweest toen hij niet in zijn gospelperiode was, dan had het het daglicht gezien. Maar dat was niet het geval, dus het was niet bedoeld om te gebeuren. Iedereen weet dat dat de hit is die is weggeglipt... Ik denk dat het schip is vertrokken voor 'New Body,' iedereen is van de originele versie gaan houden."

Ster advertentie
Ster advertentie