Music

Luis Fonsi en Daddy Yankee kwaad over politieke remix van 'Despacito'

  1. Newschevron right
  2. Luis Fonsi en Daddy Yankee kwaad over politieke remix van 'Despacito'

De track Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee is officieel de zomerhit van dit jaar en daar maakte de Venezolaanse president Nicolás Maduro gebruik van. In een remix van het nummer promoot de president een controversiële grondwetswijziging die hij probeert door te voeren. De Puertoricaanse zangers zijn hier kwaad om.

Misdaden

Daddy Yankee deelde een foto van Maduro op Instagram met een rood kruis erdoorheen. In de tekst beschuldigde hij de politiek leider onder andere ervan de toekomst van jonge Venezolanen te hebben verpest.

"Dat je je zonder toestemming een lied hebt toegeëigend (Despacito), is niet vergelijkbaar met de misdaden die je hebt begaan in Venezuela."

Grondwetswijziging

De remix is bedoeld om het volk van Venezuela komende zondag te laten stemmen voor het wetsvoorstel van Maduro. Hij wil zijn oppositie buiten spel zetten. De nieuwe tekst begint met de woorden "Voor de eenheid en de vrede van ons land". In de bijbehorende videoclip is te zien hoe Maduro een groep mensen aanmoedigt om (uit de maat) mee te klappen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luis Fonsi schreef dat hij ontzettend genoot van alle covers en versies van Despacito, maar dat er ergens een grens moet zijn.

"[Mijn muziek] is niet bedoeld om te gebruiken voor propaganda of om de wil van een volk te manipuleren dat schreeuwt om haar vrijheid en een betere toekomst."

Ster advertentie
Ster advertentie