Music

Met Maître Gims op het podium spreekt ineens iedereen Frans

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Met Maître Gims op het podium spreekt ineens iedereen Frans

Maître Gims bewees gisteravond in TivoliVredenburg in Utrecht maar één ding: met een goede stem heb je weinig nodig. De Frans-Congolese artiest had dan ook alleen het noodzakelijke bij zich: een dj, een gitarist, een mic en – uiteraard – een zonnebril.

Hoewel hij zijn fans nét iets te lang liet wachten, maakte hij dat onmiddellijk goed met het krachtige Sapés Comme Jamais als openingstrack. Deze song is een perfect voorbeeld van wat GIMS als geen ander kan: een serieuze boodschap verpakken in een heerlijk dansbare tune. En of je zijn nummers nu verstaat of niet, zijn krachtige stemgeluid zorgt ervoor dat de boodschap altijd keihard binnenkomt.

Van uithalen naar gekke dansmoves

Live met zijn Fuego Tour was Gandhi Djuna - zoals Maître Gims echt heet - niet anders dan we van hem gewend zijn. De toonhoogtes vlogen van hoog naar laag binnen ontelbare secondes, waardoor je soms meer het gevoel had dat je bij een opera dan bij een concert was. Tijd om stil te staan was er echter niet. Hoewel er aandachtig werd geluisterd tijdens de uithalen in onder andere Zombie, Changer en Brisé, stond iedereen een paar seconden later weer massaal mee te zingen en te dansen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

indrukwekkende Gitarist

De gitarist die hij bij zich had was minstens zo indrukwekkend. GIMS gaf hem een momentje om zijn skills te laten horen en hij speelde zonder enige moeite No Scrubs, Despacito, No Diggity, Still Dre en Shape of You aan elkaar. GIMS bleek daarnaast ook nog eens een hele goede imitator, want hij zong alle tracks mee met de gekste stemmetjes. Het leek zelfs even alsof hij in een karaokebar stond in plaats van voor een volle zaal... Gelijk daarna schakelde hij weer om naar zijn serieuze modus en liet hij horen dat ook akoestisch niets op zijn stem is aan te merken.

NOSTALGIE

Hoewel alle intermezzo’s in het Frans waren en hoogstwaarschijnlijk meer dan de helft van de zaal er niets van verstond, deed dat niets af aan het enthousiasme van het publiek. Zeker toen hij ook wat nostalgie het podium op bracht. Maître Gims, die zijn carrière begon met de rapformatie Sexion d’Assaut, had namelijk ook Désole aan zijn tracklist toegevoegd. GIMS leek er zelf van te schrikken hoe goed het Nederlandse publiek zijn teksten mee kon zingen. Laat de saaie schoolboeken maar zitten, want met Maître Gims op het podium spreekt ineens iedereen Frans.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog niet afgelopen

Een logische afsluiter van de avond was natuurlijk J’me Tire (ik trek me terug) en na deze track leek hij dan ook even verdwenen. Gelukkig kwam hij na het aanhoudende gejuich van de zaal al snel terug om Utrecht nog even op stelten te zetten met hits als Mi Gna, Corazon, Bella Ciao en La Même.

Ben je benieuwd hoe het eraan toeging? Bekijk hieronder de beelden of ga naar de Instagram van FunX.

Ster advertentie
Ster advertentie