Naar homepage
Music

The Weeknds volgende album gaat over Black Lives Matter en COVID-19

foto: Instagram/TheWeeknd
  1. Newschevron right
  2. The Weeknds volgende album gaat over Black Lives Matter en COVID-19

The Weeknd ging keihard in 2020. Zo was hij met Blinding Lights onder meer verantwoordelijk voor het meest gestreamde nummer wereldwijd. Een mooi jaar om op terug te kijken, maar de artiest kijkt ook alvast vooruit. In een interview met het tijdschrift TMRW - dat 100 pagina's aan de Canadese artiest wijdde - maakt hij bekend wat fans kunnen verwachten van zijn volgende album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw project

Eigenlijk zou The Weeknd dit jaar de wereld rondreizen met zijn After Hours Tour, maar corona gooide - zoals bij zovelen - roet in het eten. Gelukkig heeft de artiest zijn tijd op een andere manier nuttig gemaakt. Hij is namelijk hard bezig geweest met werken aan een nieuw project.

Het was niet moeilijk om inspiratie te vinden voor zijn volgende plaat. De turbulente gebeurtenissen in de wereld waren voor The Weeknd genoeg voer voor nieuwe muziek. "Ik ben tijdens de pandemie meer geïnspireerd en creatiever geweest dan normaal gesproken op tournee. De pandemie, de Black Lives Matter-beweging en de spanningen van de verkiezingen hebben vooral een vorm van dankbaarheid gecreëerd voor wat ik heb en voor de mensen die ik dichtbij me heb."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kameleon

The Weeknd spreekt in het interview ook over de weg die hij heeft afgelegd om te komen waar hij nu is. Zo vertelt hij dat hij als kind geïnspireerd raakte door Ethiopische muziek. Later begon hij zich in veel meer stijlen te verdiepen. "Hoe ouder ik werd, hoe meer ik naar andere soorten muziek luisterde, en mijn stem werd een soort kameleon. Op elk album heeft mijn stem een ander karakter. Door mijn eigen pad te blijven volgen en de normen van de muziekindustrie te breken, lijk ik invloed te hebben op anderen."

Volgens de artiest, die nu dertig is, hebben zijn twintiger jaren een belangrijke invloed op zijn ontwikkeling gehad. "Ik was toen zo gefocust als een laser en nu nog steeds", zegt hij. "After Hours was voor mij het perfecte kunstwerk om mijn plaats in de industrie te laten zien."

Ster advertentie
Ster advertentie