Music

Songfestival-duo zingt wederom vals: ''We werken er hard aan''

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Songfestival-duo zingt wederom vals: ''We werken er hard aan''

Het optreden van Songfestival-duo Mia Nicolai en Dion Cooper zaterdagavond tijdens Eurovision in Concert had hun kans op revanche moeten zijn. Hun debuut vorige week in Madrid was geen succes en ook gister sloeg het koppel de plank mis. Op sociale media klinkt flink wat kritiek: ''Je zet ons land voor schut.''

Vals optreden

Mia Nicolai en Dion Cooper traden gisteravond voor het eerst als duo op in Nederland. Er lag veel druk op het optreden na hun ongelukkige debuut vorige week in Madrid. Hun valse optreden in de Spaanse hoofdstad was deels te wijten aan geluidsproblemen, maar in Amsterdam ging het bij de meeste optredens redelijk vlekkeloos.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Revanche

Het duo liet zaterdag nog aan NU.nl weten hard te hebben gewerkt aan hun revanche. Hoewel het optreden beter klonk dan in Madrid, hadden de twee op meer gehoopt. Over drie weken staan ze in de eerste halve finale van het Songfestival in Liverpool. Ze nemen het dan op tegen veertien andere landen.

Kritiek

Op sociale media is de kritiek niet mals. ''Kunnen Mia en Dion zich niet ziek melden?'', ''Beter een smoes dan dat ze optreden namens Nederland!'' en ''Je zet ons land voor schut'', aldus verschillende mensen via Twitter. Songfestival-deskundige Maurice Wijnen voelt wel compassie voor het duo. ''Wat ontzettend sneu dat Mia en Don zich tijdens #eurovisioninconcert niet hebben weten te revancheren. Tijd voor een noodplan dus. Hoe van deze productiesong een haalbare live act maken? Met 3 weken tot de eerste repetitie in Liverpool'', aldus Maurice via Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie