Music

Ronnie Flex, Bizzey en Frenna genomineerd voor een Edison

foto: ANP Kippa, Instagram: bizzey/frenna
  1. Newschevron right
  2. Ronnie Flex, Bizzey en Frenna genomineerd voor een Edison

Vandaag zijn er nominaties bekend gemaakt voor een van de belangrijkste muziekprijzen in Nederland: de Pop Edisons. Ronnie Flex, Frenna en Bizzey zijn genomineerd in de categorie hiphop en maken dus kans om op 11 februari 2019 zo'n award in ontvangst te nemen.

drie bazen

Fernando kondigde vanmorgen in Start de genomineerden aan en noemde daarbij het jurycommentaar. Zo was er volgens de jury "geen ontkomen aan Frenna in 2018". Met zijn gloednieuwe album Francis neemt hij het op tegen dansvloerkoning Bizzey met zijn November en voormalig Edisonwinnaar Ronnie Flex met zijn trapalbum Nori.

beste videoclip

In de categorie beste videoclip is hiphop ook goed vertegenwoordigd. Genomineerd hiervoor zijn Donnie's Snelle Planga en Zwarte Hollanders van Zwart Licht en Ray Fuego. Zij nemen het op tegen metalband Within Temptation.

vorig jaar

De grote winnaar van vorig jaar was Ronnie Flex. Hij won toen met zijn album Rémi zowel de prijs in de categorie beste hiphop als beste album. Ook singer-songwriter Naaz won er twee: beste nieuwkomer en beste videoclip.

Ster advertentie
Ster advertentie