Music

Kendrick Lamar maakt indrukwekkend statement tijdens de Grammy's

  1. Newschevron right
  2. Kendrick Lamar maakt indrukwekkend statement tijdens de Grammy's

Gisteravond vond een van de belangrijkste awardshows voor de muziekbusiness plaats in Los Angeles: De Grammy's. Taylor Swift won als eerste vrouw twee keer een Grammy voor Beste Album van het Jaar, Justin Bieber won zijn allereerste Grammy ooit en 'Thinking Out Loud' van Ed Sheeran kreeg de award voor Best Song.

beste hiphop album

Maar er was maar één iemand die echt de show stal en dat was Kendrick Lamar. Hij was 11 keer genomineerd en won 5 awards. De belangrijkste daarvan was de award voor Beste Rap Album van het Jaar voor 'To Pimp A Butterfly'.

statement

Even later leverde hij veruit de beste performance van de avond toen Kendrick met kettingen aan zijn arm het podium opkwam terwijl de muzikanten vast zaten in kooien. De overduidelijke verwijzingen naar de slavernij was een veelbetekenende afsluiting van een week waarin Beyoncé al een statement maakte over de rassenproblematiek in Amerika.

sneer naar kanye

Terwijl Kanye druk aan het twitteren was over zijn nieuwe album, kon Taylor Swift het niet laten om een sneer te maken naar de rapper. Op zijn nieuwe track 'Famous' rapt Kanye namelijk: 'I feel like me and Taylor might still have sex / Why? I made that bitch famous'.

In haar acceptance speech zei Taylor daarom:

"Aan alle jonge vrouwen in de wereld: er zullen altijd mensen zijn die je succes onderuit proberen te halen of willen meeliften op je roem."

Morgan heritage beste reggae album

De mannen van Morgan Heritage wonnen gisteravond de Grammy Award voor Beste Reggae Album. Fernando sprak Mojo Morgan vanochtend bij Start om hem te feliciteren. "Het is een droom die uitkomt", vertelde hij. "We zitten al meer dan 20 jaar in deze business dus je kunt je voorstellen hoe overweldigend deze award is voor ons."

Ster advertentie
Ster advertentie