Music

Willie Wartaal dropt nieuw album 'Nieuwe Kunst'

foto: ANP KIPPA JEROEN JUMELETfoto: ANP KIPPA JEROEN JUMELET
  1. Newschevron right
  2. Willie Wartaal dropt nieuw album 'Nieuwe Kunst'

Willie Wartaal heeft vrijdag een nieuw album uitgebracht. Nieuwe Kunst telt elf tracks, waarvan een deel is opgenomen tijdens de eerste lockdown. Dit nieuwe album is de opvolger van zijn album Enkelbangers dat hij vorig jaar maart uitbracht.

Sketches

Voor het nieuwe album werkte Willie Wartaal onder anderen samen met Kleine Viezerik, Ome Omar, Jebroer, Vjeze Fur en Caza. Om de lancering van Nieuwe Kunst te vieren, zette de 38-jarige rapper de clip van zijn nummer Myself online. Alle tracks van het album worden namelijk visueel ondersteund door social media-sketches en korte videoclips.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Coronatijd

Tegen De Telegraaf vertelde Willie Wartaal al over zijn album. "Je hebt mensen die nu heel slecht gaan, anderen zijn creatief op een hoogtepunt”, legde hij uit. "Ik ga heel lekker. Als het slecht gaat, ik verdrietig ben en het moeilijk heb, ga ik muziek maken. Kunstenaars en makers maken van iets slechts iets goeds. Ik heb dus geen creatieve impasse in deze coronatijd en vind het juist belangrijk om dingen te blijven maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie