Music

Grammy-winnares Koffee brengt good vibes tijdens vrolijk Tiny Desk Concert

foto: NPR
  1. Newschevron right
  2. Grammy-winnares Koffee brengt good vibes tijdens vrolijk Tiny Desk Concert

De 19-jarige Koffee schreef dit weekend geschiedenis door als eerste vrouw en jongste artiest ooit de Grammy voor Best Reggae Album te winnen. Ze kreeg die belangrijke prijs voor haar debuutalbum Rapture, dat ze vorig jaar maart uitbracht. Drie van die tracks én haar hit met Gunna, W, deed de Jamaicaanse zangeres live samen met een paar muzikanten en achtergrondzangeressen tijdens een heerlijk Tiny Desk Concert.

Koffee in 2020

Na op jonge leeftijd al samen te hebben gewerkt met grote reaggaenamen als Chronixx en Protoje, lijkt het in 2020 alleen nog maar beter te kunnen worden voor de jonge ster. Zo staat ze in april op het festival der festivals Coachella om vervolgens door Zuid- en Midden-Amerika te touren als voorprogramma van Harry Styles. En op 22 augustus kan je haar zelf zien optreden, want dan staat ze in Amsterdam tijdens Reggae Lake Festival.

TINY DESK

Tiny Desk Concerts is een concept van het Amerikaanse NPR Music. Artiesten spelen in een klein kantoortje live hun tracks onder begeleiding van een groep getalenteerde muzikanten. Dit wordt opgenomen en vervolgens online gedeeld. Burna Boy ging Koffee al voor, net als Lizzo, Miguel, Mac Miller, Gyptian, T-Pain, Anderson .Paak, Chance The Rapper, Summer Walker en Erykah Badu.

Ster advertentie
Ster advertentie