Music

Kanye slaat optreden op Coachella af want 'podium is te klein'

foto: YouTube: Jimmy Kimmel Live
  1. Newschevron right
  2. Kanye slaat optreden op Coachella af want 'podium is te klein'

In april is het weer tijd voor Coachella: hét grote festival in de Verenigde Staten dat vaak het begin van het festivalseizoen aanduidt. Grote kans dat je er als Nederlander nog nooit geweest bent, maar op Instagram heb je het vast voorbij zien komen. De bezoekers bestaan namelijk meestal voor de helft uit celebrities en influencers, die vervolgens allemaal een foto voor het gigantische reuzenrad posten. De line-up is altijd indrukwekkend en voor menig artiest is het dan ook een eer om hier op te mogen treden. Echter niet voor Kanye West. Volgens TMZ wil de rapper het optreden niet meer door laten gaan omdat hij het podium van 12 bij 18 meter te klein vindt.

'artistiek beperkend'

Volgens Kanye zou het formaat van het podium 'artistiek beperkend' zijn. Hij zou gezegd hebben dat het formaat 'verouderd' is en het hem doet denken aan het podium waarop Shakespeare honderd jaar geleden zijn stukken opvoerde. De organisatie van het festival weigert het podium aan te passen voor Ye en daarom is gezamenlijk besloten het optreden niet door te laten gaan.

line-up

De line-up van het grote festival in Californië is inmiddels bekendgemaakt. Onder andere Ariana Grande, Childish Gambino, J Balvin, Bad Bunny, Khalid, Anderson .Paak en Kid Cudi zullen in april een show weggeven in de woestijn. In tegenstelling tot Kanye zijn deze artiesten wél blij om op het festival te mogen staan:

Ster advertentie
Ster advertentie