Music

Dit zijn de meest invloedrijke artiesten onder de 25

  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de meest invloedrijke artiesten onder de 25

Nog geen 25 jaar en dan al een invloedrijke artiest genoemd worden. Jaarlijks releast Spotify een lijst van de 25 meest invloedrijke artiesten onder de 25. Om te bepalen wie er in de lijst staat, wordt er gekeken naar verschillende factoren. Bijvoorbeeld hoeveel verschillende mensen er maandelijks naar een artiest luisteren en in hoeveel afspeellijsten de artiest staat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top drie

De meest invloedrijke artiest van 2016 is Shawn Mendes die met zijn nummer 'Stitches' meer dan 500 miljoen streams kreeg. Op nummer twee staat Ariana Grande. Haar nummer 'Side to Side' met Nicki Minaj staat in de top 10 nummers wereldwijd. De top drie wordt afgesloten door Chance the Rapper. Hij heeft maandelijk meer dan 6 miljoen luisteraars.

rest van de lijst

Net niet in de top drie, maar ook heel invloedrijk is Martin Garrix. Hij staat op nummer vier. Andere artiesten die nog in de lijst staan zijn Justin Bieber, Tory Lanez en ook Desiigner dankzij zijn succesvolle track 'Panda'.

dixte 1000

Ariana Grande, Desiigner, Tory Lanez, Martin Garrix en Justin Bieber staan natuurlijk ook in de stemlijst van de DiXte 1000. Vind jij dat één van deze artiesten een plekje in de top tien moet staan? Stem dan snel!

Ster advertentie
Ster advertentie