Music

Summer Walker: van schoonmaakbedrijf naar recordbrekend r&b-album

foto: Youtube: Summer Walker
  1. Newschevron right
  2. Summer Walker: van schoonmaakbedrijf naar recordbrekend r&b-album

Sinds vorige week kan je echt niet meer om Summer Walker en haar zwoele r&b-tunes heen. Haar debuutalbum Over It is namelijk het grootste vrouwelijke r&b-debuutalbum van de afgelopen tien jaar. De 23-jarige r&b-zangeres uit Atlanta weet met haar chille, dromerige stem iedereen in te pakken en werkt inmiddels samen met de grootste namen uit de game. Waar ze eerst covers zong van Drake, is de boel nu omgedraaid: Drake raakt geïnspireerd door háár muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stripper en schoonmaakster

Summer Walker heeft een behoorlijke carrière switch gemaakt. Een aantal jaar geleden was ze namelijk nog werkzaam als stripper en had ze een eigen schoonmaakbedrijfje. Wel was ze ondertussen al veel bezig met muziek: ze speelde piano en gitaar en postte intieme, akoestische covers op YouTube die al snel duizenden tot miljoenen views haalden. Die filmpjes zorgden er uiteindelijk voor dat ze de aandacht ving van platenlabel LVRN, bij wie ze uiteindelijk getekend is.

Gespot door Drake

Summer ging vorig jaar de slag met haar eerste project, Last Day of Summer, dat ze volledig zelf schreef en produceerde in haar slaapkamer. Haar doorbraak was de remix van Girls Need Love met Drake. De rapper had de originele versie voorbij zien komen op een bowlingbaan en was onder de indruk. Met als gevolg dat hij een verse op Summers nummer gooide. De track werd een hit (en de DiXte), ze ging op tour met 6LACK en fans werden hongerig naar meer muziek.

Recordbrekend album

Die nieuwe muziek kwam anderhalve week geleden. Toen bracht Summer haar debuutalbum Over It uit, geproduceerd door London On Da Track, die naast haar collega ook haar boyfriend is. Op het album hoor je Summer samen met Usher, Bryson Tiller, 6LACK, A Boogie Wit Da Hoodie, Jhené Aiko en PARTYNEXTDOOR.

Naast dat Over It het grootste vrouwelijke r&b-album van de afgelopen tien jaar is, pakte het album ook het female r&b record van meeste streams binnen één week. Daarmee breekt ze het record van Beyoncé's Lemonade uit 2016. Het enige r&b-album dat vaker gestreamd is, is Starboy van The Weeknd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tour

Vanaf volgende week trekt Summer met haar The First and Last Tour door de Verenigde Staten en Londen, maar het zal een kwestie van tijd zijn voordat je haar ook in Nederland kunt bewonderen.

Ster advertentie
Ster advertentie