Music

'Bandje 64': De grondleggers van bubbling gaan na 25 jaar op zoek naar erkenning

  1. Newschevron right
  2. 'Bandje 64': De grondleggers van bubbling gaan na 25 jaar op zoek naar erkenning

Tijdens Amsterdam Dance Event is een documentaire te zien over DJ Moortje en MC Pester, de grondleggers van bubbling. De docu is een samenwerking tussen Top Notch en VICE Benelux. De muziekstroming kwam eind jaren '80 op vanuit de Antilliaanse gemeenschap in de achterbuurten van Den Haag en Rotterdam. Het genre werd al snel een van Nederlands grootste muzikale exportproducten.

Erkenning

Bubbling heeft grote invloed uitgeoefend op hedendaagse DJ's als Chuckie, Afrojack, Major Lazer, The Partysquad, Chuckie en David Guetta. Grondleggers DJ Moortje en MC Pester leven echter een redelijk onzichtbaar bestaan. Na 25 jaar gaan zij op zoek naar erkenning in de documentaire 'Bandje 64'.

Intensive Care

MC Pester en DJ Moortje liggen met elkaar overhoop, maar ze komen elkaar tegen wanneer Moortje met een scheur in zijn aorta op de intensive care belandt. In de documentaire gaan de grondleggers proberen om samen het cassettebandje 64 af te maken. Dit verhaal is verweven met de invloed van bubbling op de dj's en dansers van nu.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De documentaire wordt het eerst voor het publiek getoond tijdens Amsterdam Dance Event op 22 oktober in de Melkweg.

Ster advertentie
Ster advertentie