Music

'No Guidance' van Chris Brown en Drake beschuldigd van plagiaat

foto: YouTube: Chris Brown
  1. Newschevron right
  2. 'No Guidance' van Chris Brown en Drake beschuldigd van plagiaat

De track No Guidance van Chris Brown en Drake is beschuldigd van plagiaat. De zanger Mr. Cooper en producer Drum'n Skillz claimen dat No Guidance is afgeleid van hun track I Love Your Dress en eisen daarom een flinke schadevergoeding. Dat meldt TMZ.

'You got it'

Mr. Cooper en zijn producer beweren dat hun track, die drie jaar voor No Guidance uitkwam, na een analyse van de beat, teksten, refrein en ritmische structuur, te veel lijkt op de track van Chris Brown en Drake. Op zijn minst zou de track zijn afgeleid van I Love Your Dress.

In de aanklacht staat dat I Love Your Dress de tekst 'She got it, she got it' 16 keer bevat, terwijl het vergelijkbare 'You got it, girl. You got' in No Guidance minstens 11 keer voorkomt. Ook beweren Mr. Cooper en Drum'n Skillz dat Chris Brown en Drake hem hebben bespot door 'Flew the coop' in de tekst te verwerken als verwijzing naar zijn bijnaam 'Coop'. Beluister de track hieronder en oordeel zelf:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

No Guidance

No Guidance werd een grote hit met 693 miljoen streams op Spotify en de clip is ook al 373 miljoen keer bekeken op YouTube. Het betekende de eerste samenwerking tussen Drake en Chris Brown na een jarenlange ruzie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie