Music

Kanye West schrapt Chris Brown-feature volledig van 'Donda'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West schrapt Chris Brown-feature volledig van 'Donda'

De afgelopen maanden heeft Kanye Wests nieuwe album Donda vele veranderingen doorgemaakt. Zo klonk het album tijdens de eerste luistersessie in juli volgens velen onaf en zouden sommige tracks niet goed gemixt zijn. Ook Kanye bleek zelf nog steeds niet tevreden te zijn met het eindproduct, want het album is wederom geüpdatet en dit keer is ook het refrein van Chris Brown op de track New Again verwijderd.

Chris Brown volledig verwijderd

Het viel fans de afgelopen dagen op dat er uit het niets een nieuwe versie van Donda op streamingsservices is verschenen. Na het beluisteren van het "nieuwe" album merkten ze dat er een aantal aanpassingen waren gedaan aan bepaalde tracks, maar het meest opvallende was dat Chris Brown nu helemaal niet meer te horen is op de plaat. Zoals je misschien wel weet is de zanger allesbehalve blij met zijn gastbijdrage op Donda. Zo nam hij een verse op voor de track New Again die uiteindelijk werd geschrapt, terwijl zijn achtergrondvocalen nog steeds hoorbaar waren op het nummer. Van zijn bijdrage bleef alleen nog het refrein over. Chris uitte vervolgens zijn frustraties via Instagram door Kanye "a whole hoe" te noemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opnieuw gemixt

Wellicht hebben Chris Browns uitlatingen ertoe geleid dat Kanye zijn gastbijdrage liever helemaal zag verdwijnen van Donda. Op de nieuwe versie van New Again zijn nu de vocalen van een koor te horen. Daarnaast zijn ook de tracks Junya, God Breathed, Come to Life en Jail Pt. 2 opnieuw gemixt en zingt Kanye nu zelf het refrein op Keep My Spirit Alive in plaats van KayCyy.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat Kanye zijn albums update. In 2016 deed hij hetzelfde met The Life of Pablo waarbij sommige tracks opnieuw werden gemixt en de track Saint Pablo werd toegevoegd aan de tracklist.

Ster advertentie
Ster advertentie