Music

Pharrell 'not so happy' door actie Trump

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Pharrell 'not so happy' door actie Trump

Pharrell Williams is not amused met de actie van Donald Trump van afgelopen zaterdag. De president draaide op een politiek evenement in Indiana zijn nummer Happy, terwijl er een paar uur eerder een schietpartij plaatsvond bij een synagoge in Pittsburgh. Bij deze tragedie, waarbij antisemitische kreten werden geroepen, kwamen elf mensen om het leven.

Brief aan trump

Het draaien van de track op dit moment vond Pharrell op zijn zachts gezegd ongepast. Hij liet zijn advocaat een brief schrijven waarin hij zegt nooit toestemming te hebben gegeven en eist zijn muziek niet meer te gebruiken.

"Er is niks 'happy' aan de tragedie die ons land zaterdag is overkomen en er is geen toestemming gegeven om dit nummer voor dit doeleinde te gebruiken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de enige

Niet zo verrassend: Pharrell is niet de eerste artiest die Trump dringend verzoekt zijn muziek niet te gebruiken. Ook The Rolling Stones, Neil Young en Steven Tyler, zanger van rockband Aerosmith, worden liever niet gedraaid door de Amerikaanse president. Misschien de volgende keer Kanye om een nummertje vragen?

Ster advertentie
Ster advertentie