Music

Vrolijk jezelf op met J Balvins nieuwe album 'Colores'

foto: YouTube: J Balvin
  1. Newschevron right
  2. Vrolijk jezelf op met J Balvins nieuwe album 'Colores'

J Balvin maakt dit weekend een stukje kleurrijker met zijn nieuwe album Colores. De Colombiaanse reggaetonster heeft alle tien tracks van het album vernoemd naar een kleur met ieder een andere vibe. Eerder dropte hij al de clips van Blanco, Rojo en Morado en vandaag komt daar de gele video bij, oftewel die van Amarillo. Wat alle nummers gemeen hebben, is dat ze zeer geschikt zijn voor een goede danssessie (uiteraard veilig thuis, in je eentje).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alle kleuren van de regenboog

"Kleuren zijn universeel. Ze zijn het eerste dat we leren, zelfs voordat we leren tellen", vertelt J Balvin aan de Miami New Times. Hij legt uit dat elk nummer een andere wereld is. "Het nummer 'Rojo' zit vol met passie en gevoel, terwijl 'Negra' meer straat is. 'Verde' is veel vrolijker en 'Azul' is lekker chill."

Kunst

Er zit een Nederlands tintje aan het album, want de 23-jarige producer Bas, oftewel Alvaro, werkte mee aan de tune Rosa! Verder is het hele album geproduceerd door Sky Rompiendo, een van J Balvins vaste producers die op Verde voor het eerst ook als artiest te horen is. Op Acroíris werkt J Balvin samen met Mr Eazi en de rest van Colores bestaat uit solotracks. Voor het artwork van het album heeft J Balvin de wereldberoemde Japanse kunstenaar Takashi Murakami weten te strikken.

"Dankzij het werk van mensen zoals Murakami kan ik onze latin cultuur, onze kunst, levensstijl, muziek, reggaeton, alles, omhoog blijven tillen."

Ster advertentie
Ster advertentie