Music

Rapper maakt 'This Is Nigeria' cover van Childish Gambino's 'This Is America'

foto: FalzVEVO
  1. Newschevron right
  2. Rapper maakt 'This Is Nigeria' cover van Childish Gambino's 'This Is America'

“This is Nigeria, look how I’m living now, look how I’m living now. Everybody be criminal", dat is waar de Nigeriaanse rapper Falz het over heeft in de videoclip 'This Is Nigeria'. Het is een remake van Childish Gambino's 'This Is America', waarin hij net zoals de Amerikaanse rapper, misstanden aan de kaak stelt. Maar dan in zijn eigen land.

Slimme jongen

Falz heeft het onder andere over geweld, drugs en corruptie en weet echt wel waar hij over praat. Zo heeft hij zijn rechtenstudie afgerond en is hij de zoon van een bekende Nigeriaanse advocaat en mensenrechtenactivist, genaamd Femi Falana. In een interview met Wazobia Max legt de rapper uit dat hij niet had verwacht dat zijn video zo viral zou gaan. Hoewel niet veel Nigeriaanse artiesten nummers maken met een maatschappelijke boodschap, vanwege de angst dat ze daarvoor vervolgt zullen worden, doet Falz dat wel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

valse beloftes & meer

Hoewel het idee van de video misschien niet meer origineel is, is de boodschap die Falz over wilde brengen toch overgekomen bij velen. In de video stelt hij een aantal grote issues aan de kaak, zoals het falen van de regering die geleid wordt door president Muhammadu Buhari. Veel Nigerianen vinden dat hij zijn beloftes om de leefomstandigheden te verbeteren en de economie omhoog te helpen, niet is nagekomen. Ook heeft Falz het over andere problemen zoals bijvoorbeeld de gruweldaden van terreurgroep Boko Haram en het hoge aantal ontvoeringen van schoolmeisjes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie