Music

Indrukwekkende This Is America-video van Childish Gambino #1 trending op YouTube

foto: youtube/donaldglover
  1. Newschevron right
  2. Indrukwekkende This Is America-video van Childish Gambino #1 trending op YouTube

Childish Gambino bracht afgelopen weekend de indrukwekkende videoclip van This is America uit en binnen twee dagen staat de teller al op 17 miljoen views. Wie de videoclip heeft gezien, weet waarschijnlijk al waarom de video momenteel de trendinglijsten op YouTube domineert.

Schietpartij

Terwijl Childish Gambino dansend door de video van This Is America heen gaat, vindt er achter hem grof geweld plaats. Hij kaart problemen in de Amerikaanse gemeenschap aan zoals rassenscheiding, wapengeweld en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. En met name de wijze waarop die problemen worden geminimaliseerd, ontkend of zelfs helemaal genegeerd worden. Childish Gambino schiet bijvoorbeeld een heel gospelkoor dood als een verwijzing naar de schietpartij die in 2015 plaatsvond in een kerk in Charleston.

Niets aan de hand?

Tussen alle sicke shots door rookt Childish Gambino in alle rust een sigaret. Hij blijft dansen, alsof er niets aan de hand is op de achtergrond. Over de achtergrond gesproken. Wie de credits checkt ziet dat 21 Savage, Blocboy JB, Young Thug, Quavo en Slim Jxmmi verantwoordelijk zijn voor de achtergrondvocals. Hoe de videoclip eindigt moet je zelf even checken, want het is zeker de moeite waard.

Ster advertentie
Ster advertentie