Music

Producer Esko: "Je hebt geen label nodig als artiest"

  1. Newschevron right
  2. Producer Esko: "Je hebt geen label nodig als artiest"

Een jaar of twintig geleden deden artiesten bijna alles voor een platencontract, maar tegenwoordig is dat volgens Esko een ander verhaal. De hitproducer vertelde zaterdagavond in Weekend WaX dat artiesten vandaag de dag ook zonder een label veel voor elkaar kunnen krijgen. Een goed management kan volgens hem erg belangrijk zijn: "Het is een feit dat je geen label meer nodig hebt als artiest zijnde, maar wel iemand die er echt verstand van heeft."

Label = makkelijker

Waarom tekenen artiesten nog steeds bij labels als het niet nodig is? Esko vertelde tijdens het interview bij Q-Bah en Riza dat een contract bij een label ook voordelen kan opleveren. Je hoeft volgens Esko minder zelf te doen, waardoor alles makkelijker wordt: "De enige reden dat ik bij een label zou tekenen, als ik Van Klasse niet had, is als de vibe goed is. Als het vertrouwen en de vriendschap er is."

C'est La Vie

Esko schoof zaterdagavond met Hansie en Broertje aan bij Weekend WaX, omdat ze alle drie iets te maken hebben met de nieuwe single van The Partysquad: C'est La Vie. Voor Esko blijft het de komende periode niet bij één track, want zowel Jonna Fraser als Latifah gaan volgens de hitproducer binnenkort een single releasen die hij geproduceerd heeft. Welke tracks dat zijn, houdt hij nog even geheim.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie