Music

Doe een dansje op de DiXte: Drake’s 'Toosie Slide'

  1. Newschevron right
  2. Doe een dansje op de DiXte: Drake’s 'Toosie Slide'

Drake is deze week de DiXte met zijn Toosie Slide. Voor deze track ging de Canadese artiest een slimme samenwerking aan met danser en influencer Toosie. De Toosie Slide heeft daardoor een eigen dansje en die gaat keihard viral op TikTok. Jij kunt deze week ook lekker meedansen, want je hoort Toosie Slide extra vaak op FunX

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toosie

Drake benaderde voor de track, toen nog zonder naam, de danser en influencer Toosie. In een interview met Rolling Stone vertelt de danser hoe Drake dat deed: “Hij zei: wat denk je ervan? Denk je dat je een dansje kan verzinnen voor het nummer dat ik heb gemaakt?“ Dat hoefde de artiest geen tweede keer te vragen. Binnen een korte tijd had Toosie het dansje bedacht.

House tour

Eigenlijk zouden de dansers die de choreografie maakten ook in de clip meedoen, maar door het coronavirus belandde dat plan helaas in de soep. Daarom doet Drake in de clip van Toosie Slide het dansje zelf een aantal keer voor. De Toosie Slide is niet al te ingewikkeld en dus makkelijk na te doen.

De videoclip is opgenomen in Drake’s huis. Het is allemaal aan een stuk door gefilmd en je krijgt als het ware een tour door zijn megagrote villa.

Producer

De productie van het nummer deed Drake samen met de Zwitserse producer OZ. Met hem en Travis Scott maakte hij ook de megahit Sicko Mode.

Ster advertentie
Ster advertentie