Music

Lizzo kondigt einde van haar muziekcarrière aan na aanhoudende haatreacties

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Lizzo kondigt einde van haar muziekcarrière aan na aanhoudende haatreacties

De Amerikaanse zangeres Lizzo heeft via een post op Instagram bekendgemaakt dat ze gaat stoppen met het maken van muziek. Volgens de 35-jarige artiest is het voor haar niet meer mogelijk om door te gaan na alle hatelijke berichten en leugens die ze steeds voor haar kiezen krijgt.

Einde carrière

Lizzo schrijft in haar Instagrampost: "Er worden constant leugens over mij verspreid en grappen over mij gemaakt om hoe ik eruitzie. Ik stop ermee.” Voor haar fans is haar besluit nogal abrupt, aangezien ze nog geen maand geleden aankondigde dat er nieuwe muziek zou komen. Lizzo staat erom bekend op te komen voor gelijkheid van een ieders lichaamsbouw.

Beschuldigingen seksueel wangedrag en haat

Het is niet voor het eerst dat Lizzo zegt te willen stoppen met muziek. Vorig jaar impliceerde de zangeres ook al te willen stoppen nadat ze in opspraak raakte omdat haar achtergronddanseressen haar aanklaagden. Volgens de danseressen zou Lizzo zich schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag op seksueel vlak en intimidatie. Daardoor kreeg Lizzo een stortvloed aan haat over haar heen op internet. Lizzo heeft de aantijgingen altijd ontkend.

Voor Lizzo lijkt de maat nu echt vol te zijn. Zo schrijft ze: “De wereld wil mij niet meer. Mijn integriteit wordt aangetast door mensen die mij niet kennen. Dit is niet wat ik wilde.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie