Music

Column van Tim Beumers: "Free Typhoon en zijn hybride auto"

  1. Newschevron right
  2. Column van Tim Beumers: "Free Typhoon en zijn hybride auto"

Ja maar, wij hadden ooit een superdikke Audi A6 voor de deur. Een witte met 19 inch velgen, van die dunne 5 spaak velgen. Wat een topbak was dat, zeker voor de prijs die hij had gekost en de dikke bak uitstraling. Getint glas, blauwe bekleding, echt een beest. Maar ja, het enige nadeel was, politie controle. Die was er regelmatig.

Ik had één voordeel, de politie loerde standaard naar binnen en ik had al snel door dat het aantal aanhoudingen daalde als ik mijn raam een stukje open deed, dan zagen ze dat ik een blanke was, maar ja, met mijn hoofd scheelde dat niet veel, maar wel een beetje. Ik moest zelfs een keer met een hoogzwangere vrouw aan de kant en zij moest blazen, want zij reed. Dit was een zondagmiddag. Blijkbaar ben je dronken als hoogzwangere vrouw op zondagmiddag, omdat je een dikke auto hebt.

Zo werd rapper Typhoon gisteren aangehouden, want hij reed in een auto die niet paste bij zijn profiel, vrij vertaald naar, je bent te jong en te zwart voor zo een grote witte SUV. Wat op zich op zoveel punten fout is dat het zeer doet, want laten we beginnen met de auto. Dat is een Mitsubishi, welke zichzelf respecterende gangster/drugsdealer/crimineel rijdt er in een Mitsubishi Outlander HYBRIDE. Dat is een leasewagen voor mensen die op de bijtelling letten of een opa en oma wagen voor mensen die een hoge instap willen.

Die auto wordt gereden door mensen die aan het milieu denken en die dan daarna kapot gaan als ze door krijgen dat de auto totaal niet zuinig is. omdat de motor veel te klein is voor het gewicht van de auto, zodat je na die paar lullige electro kilometers opeens 1 op 9 rijdt en je met een beetje pech alleen verantwoordelijk bent voor de moord op 1 ijsbeer per maand. Als hij daar nou voor is aangehouden ok, maar nee. De agent ziet een grote witte auto en denkt: "dat is een drugsdealer!".

Nu is het Typhoon die wordt aangehouden. Een welbespraakte jongeman die maatschappij kritische teksten voordraagt voor het kabinet en het koningshuis, dus de politie is er maar wat snel bij om toe te geven dat ze fout zitten en doen aan etnische profilering. Een methode die in de ogen van vele mensen werkt, omdat het volgens hun resultaat oplevert. Maar het enige resultaat is het afpakken van spullen van mensen die de spullen niet gegund zijn. In dit geval allochtonen die dom en crimineel zijn.

Dom omdat ze laten zien dat ze het geld hebben, maar niet kunnen aantonen waar het vandaan komt. Er zitten alleen veel nadelen aan deze manier. Als je langs een huftercontrole rijdt in Rotterdam, zijn alleen de agenten wit op een volle parkeerplek met aangehouden mensen. En van de 10 man die ze aanhouden is er maximaal 1 strafbaar en rijden er 9 weg die zien bevestigd dat ze worden gezien als crimineel, omdat ze het beter doen dan ze het zouden moeten doen in de ogen van de maatschappij.

Maar het grootste nadeel, is dat we allemaal weten waar de agenten op letten. Dus rijden slimme criminelen alleen maar in afgetrapte auto’s of kleine leasebakkies. Met een bril op en een nette blouse, luisterend naar Justin Bieber of andere muziek, die wel als veilig wordt ervaren. En blanke criminelen? Die rijden in bouwvak bussen en andere afgetrapte kutwagens, tot ze het gemaakt hebben.

Dan kopen ze een dikke bak en die zetten ze op naam van witwas bedrijven en zorgen dat ze op papier niet te raken zijn. Die rijden lachend langs de huftercontrole. Die auto’s kunnen toch niet in beslag worden genomen, plus er is niemand van het volk blij als er een auto van een blanke wordt afgepakt, want die zal er wel hard voor hebben gewerkt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie