Artiest

Typhoon

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Typhoon
Typhoon is de artiestennaam van Glenn de Randamie (1984). In 2004 wint hij de Grote Prijs van Nederland en in 2009 zet hij samen met Rico, Sticks, James en A.R.T. rapformatie Fakkelbrigade op. Maar hij gaat ook solo verder. In 2007 komt zijn debuutalbum uit. Helaas moeten we zeven jaar wachten tot hij zijn tweede soloplaat uitbrengt. Maar ja, dan heb je ook wat. Lobi Da Basi (2014) wordt met open armen ontvangen.

Op 6 augustus 1984 wordt Glenn de Randamie geboren. Hij is de jongste van een muzikaal gezin. Zijn zus is zangeres en zijn twee grote broers zijn rappers. Het kan dan ook niet anders dat Glenn ook de muziek in gaat.

Rudeteenz

De eerste hiphopformatie waar Typhoon in terecht komt heet Rudeteenz, waar Glenn niet met de minsten muziek maakt. Naast zijn broer Blaxtar zitten ook Sticky Steez, Rico en DJ Delic in de groep, inderdaad het latere Opgezwolle.

Netwerk

Helaas houdt Rudeteenz geen stand, maar Typhoon heeft een aardig netwerkje opgebouwd. Zo verschijnt hij als gastrapper op verschillende albums, bijvoorbeeld dat van Opgezwolle.

Grote Prijs van Nederland

In 2004 sleept Typhoon na hard werken de Grote Prijs van Nederland in de wacht. Deze opstap zorgt voor meer bekendheid en optredens. In datzelfde jaar behaalt hij ook nog eventjes hij VWO-diploma. 

Debuutplaat

Naast verschillende samenwerkingen werkt Typhoon ook solo. In 2007 brengt hij zijn debuutalbum Tussen Licht En Lucht uit. Hij heeft zo'n tweeënhalf jaar keihard gewerkt en is tevreden met het resultaat. Een jaar later wint hij de Zilveren Harp.

Fakkelbrigade

Rico en Sticks van Opgezwolle vormen samen met A.R.T., James en Typhoon in 2009 de hiphopformatie Fakkelbrigade. De groep brengt in hetzelfde jaar het album Colucci Era uit.

Chocolade

Aan het einde van 2009 komt Typhoon, samen met de jazzhelden van New Cool Collective, met de acht track tellende EP Chocolade. Single 'Bumaye' wordt veel gedraaid op 3FM.

Lobi Da Basi

Het is even rustig rondom Typhoon, maar op 20 juni 2014 brengt hij eindelijk zijn tweede soloalbum uit: Lobi Da Basi. De titel van de plaat betekent 'liefde is de baas'. De eerste single is 'Hemel Valt'.

Groeien als persoon

Het heeft zeven jaar geduurd voor Typhoon een nieuwe cd utbrengt. Volgens hem is dat volkomen logisch. "Als je wilt groeien als artiest, dan moet je ook groeien als persoon," aldus de rapper, zanger en dichter.

Documentaire

De film moet gaan over de persoonlijke groei die Typhoon doormaakt. Documentairemaker Herb Alfonso wil de docu bekostigen door middel van crowdfunding.

2015

Typhoon weet zijn talenten in 2015 ook in te zetten voor 3FM Serious Request. Hij schrijft daarvoor het themanummer 'Niet Weglopen'. Het is sowieso een mooi jaar voor Typhoon: hij verkoopt twee keer de Heineken Music Hall uit. En 2016 krijgt een kickstart als hij optreedt tijdens alle avonden van De Vrienden Van Amstel Live. Lekker bezig!