FunX

Snelle: "Ik heb geen inspiratie om nieuwe liedjes te schrijven"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Snelle: "Ik heb geen inspiratie om nieuwe liedjes te schrijven"

Het is een lockdown life voor iedereen, dus ook voor je favoriete artiesten. In Start met Fernando vertelde Snelle hoe hij deze aparte coronatijd beleeft. Zo verklapte de rapper wie zijn quarantainekapsel in ieder geval nooit mag knippen en vertelde hij hoe lastig het is om inspiratie te krijgen voor nieuwe tracks.

Een 'normaal' leven

De rapper chillt 'm thuis met zijn vriendin en doet opeens allerlei dingen die hij hiervoor niet vaak deed. "Het is heel burgerlijk ineens. Ik doe aan koken en ik heb een soort ritme nu. Ik leef ineens een soort van normaal leven." Qua muziek probeert Snelle zichzelf zoveel mogelijk bezig te houden met studiosessies. Dat is ook niet altijd even makkelijk in deze coronatijd.

"Het heeft wel even geduurd voordat mensen ├╝berhaupt zeiden dat ze een sessie wilden doen. Er zijn nog steeds genoeg mensen die zeggen van: 'Nee, sorry. Ik doe geen sessies.'"

Weinig inspiratie

Snelle hoort veel mensen in deze tijd zeggen dat zij veel inspiratie hebben om nieuwe liedjes te schrijven. De rapper merkt dat hij daar zelf meer moeite mee heeft. "Ik heb geen inspiratie, want dat waar ik over schrijf, gaat vaak precies over wat er speelt in mijn leven. Ben ik verliefd, dan schrijf ik er een liedje over, heb ik ruzie met een vriend, dan schrijf ik daar een liedje over. Daarom is denk ik het liedje '17 Miljoen Mensen' ontstaan, omdat dat speelde. Ik schrijf nu wel liedjes, zo zat ik laatst in het park en dan schrijf ik een liedje over zitten in het park. Heel veel meer komt er niet echt uit, omdat er gewoon niet zoveel gebeurt. Dat vind ik wel lastig."

Uitzondering voor Koningsdag

De rapper trad op Koningsdag op in het Rijksmuseum samen met Davina Michelle en Typhoon. Met die laatste trad Snelle voor het eerst op. "Ik vond het heel leuk om een keer wat met Typhoon te doen." De connectie was goed, dus hij sluit niet uit dat we in de toekomst een samenwerking kunnen verwachten. "Ik vind dat als je met iemand kan hangen of een biertje kunt drinken, dan kan je ook goede muziek maken samen. Als er een persoonlijke klik is, werkt het gewoon."

Wie overigens extra scherp was, zag dat het kapsel van Snelle er fresh en strak uitzag tijdens het optreden. Hij maakte een uitzondering en belde een vriend op om zijn quarantainekapsel te fixen. Zijn eigen vriendin was geen optie, daarover grapte hij: "Mijn vriendin zou ik het nooit laten doen. Ik moet er niet aan denken. [...] Ik denk dat ik nu weer terugga naar een soort van hockeykapsel ofzo."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie